Pages

08 September, 2009

CUAKNYA AKU...


pg tadi setelah memandikan auni & tidokan dia di cotnya
aku mandikan si ain
dan siapkan dia..
bila tanya dia nak makan apa?
dia bgtau nak makan nasi
sejak bulan posa nih
seems aku pun tak posa jugak
dah terikut2 gaya papa bersahur
aku & ain akan breakfast nasi jugak
aku reheatkan lauk semalam
aku masak gulai kari ikan bawal
panaskan nasik

seem ain suka makan sndr
aku ceduk nasi letak ikan sikit campur kicap
mmg ain suka kicap mcm aku
tetiba ain menangis
suara dia macam tersekat
ya allah
anak aku tercekik
dan aku mmg lgsg tak perasan ada tulang

mmg aku cuak sgt2...
rasa macam nak menangis tgk ain 1/2 nafas gt
aku jolok2 tekak dia guna jari
baruler dia muntah bg nak rak
kesian anakku
dan syukur sgt2
lepas tuh tulang tuh dpt jugak dikeluarkan
wpun kecik tp sgt bahaya buat toddler macam ain
smp aku rasa muka aku pucat lesi sgt

aku peluk ain
aku dukung ain
aku sayang2 pipi dia
tak sggp aku bayangkan apa2 terjadi pd anakku
yg berada di bwh pengawasanku
kalo jauh dr mata aku
mungkin aku x ralat sgt
ini dpn mata...

lindungilah anak2ku ya allah

from now on
aku takkan biarkan ain makan sndr lg...
never...
cukuplah pengajaran hr ini...
biar aku susah sikit
jgn susah banyak kemudian hr...
anak2ku lah harta yg aku ada
dan merekalah nyawa aku

aku dh janji dgn ain
nak pg shopping hr sabtu nihh
wpun pantang tak abis lg
terpaksa..
next week mmg takleh kuar punya
auni nak pg cucuk by 16/9
sure demam punya
dan rasanya next week
umah aku penuh dgn guest dr tganu
tak tau lg samada nak ku angkut si auni @ x sabtu nih
kalo mak free mungkin pos auni kat sana kejab
x berani nak bwk si kecik ni berjalan lg
tungguler dia keras sikit
ni auni still lembik macam jelly..
takutler....

1 comment:

ayukhairy said...

uish..bahaya tu..siannya ain kan..
nnt g shopping, jgn lupa pakai mask n stokin tau..hahaa