Pages

06 May, 2014

KLIA TRANSIT-stuck!!!

1st time aku terkena dgn ERL
balik keja kelam kabut nak kejar tren
Alih2 sangkut dekat sejam kat KL SENTRAL
Gara2 ERL stuck
Katanya masalah berpunca dari kekurangan tenaga /kapasiti elektrik

Maka dipaksa kitorang
Naik KLIA EXPRESS
Berlari ke landasan sebelah pulak
Tunggu 20 minit
Baru dapat naik,berdiri as usual
Ramainya umat!

Dapat naik
ERL bergerak sangat perlahan
Sampai kat BTS boleh pulak stop lama
Allahhuakhbar..sabarlah hati
Maghrib dlm ERL aje 
Terlepas waktu!

Bila dah mula bergerak
Stok bergerak asal bergerak katanya
Kalau ada pertandingan dengan kura2
Memang kalahlah ERL
Memang mendidih rasa hati nak marah
Berbakul2 sumpah seranah aku
Walau dalam hati

Dah nak sampai Putrajaya
Boleh pulak berhenti tgh2 landasan dekat 10 minit between Serdang-Putrajaya
Sakiiiiiitttttt!!!

Seriously
Memang rasa nak marah sgt2
Sebab melangut 40minit kat KL SENTRAL tanpa pemberitahuan awal
Sumer orang tertanya2 sesama sendiri

Memang unexpected event
Tapi tanpa preparation 
Atau proper ad-hoc plan dari pihak operasi & pengurusan utk menangani kes2 luar jangka
Memang tak menunjukkan dasar professional langsung

Kaut untung juta2
Servis hampeh!!



Berduyun2 orang beratur tunggu pengumuman
Tapi haram takde
Lepas 40-45minit melangut barulah ada staff yang bagitau
Itupun sadiss
Tak dengar org yang belakang2 nih
Agaknya takde microfon @ alat pembesar suara yang disediakan

Sadis tau tak???


Utk pihak pengurusan
Sila take notes
Servis harus sejajar dengan rega tiket tak munasabah punya rega tuh
Naik rega mahu..
Servis..

Bila mahu naik?









2 comments:

aIEn said...

Salam singgah & Salam perkenalan =)

littlehumblelynn said...

Aien,

Salam kenal jugak :)