Pages

29 October, 2013

Waiting games!

Siapa sgtlah yang suka menunggu
Menunggu @ menanti
Itu suatu penyeksaan ok

Memang sedang menunggu 
Masanya tiba
38mggu +
Ini kandungan paling lama aku bawak 
Berbanding kak Ain & Auni

Paling mencabar
Paling mengujakan

Seriously sgt penat
Dgn cuti yang tiada berbaki
Jadi mmg aku tak amik cuti awal lgsg
Hadap ajelah pg keja selagi tak bersalin nih

Semalam check up 38 mggu
Baby memang sudah engaged pada canal delivery kata gynae
Padanlah rasa macam ada benda tersangkut shj belah bawah tuh
Anytime kata gynae
Gynae suh bjalan banyak2
Try squatting
Take stairs instead of elevator
Yg penting mengaktifkan diri sebanyak mungkin

Ini membantu menipiskan dinding rahim servik
Dan memudahkan proses kelahiran

Kalo orang tanya aku
Sakit tak bersalin?

Aku takkan pikir 2x utk jawab sgt sakit
Tapi harap2 sakit bersalin kali nih tak selama sakit masa bersalinkan Ain dulu
I/allah baby kali nih akan dilahirkan di Putrajaya -FPPS (full paying patient scheme)

Aku redha ajelah
Ini yang terdekat 
Kemudahan serba lengkap
Yang penting aku mampu yang itu aje

Beg hospital dah siap aku letak dalam boot keta
Rasanya sumer benda dah cukup
Perkara paling penting selepas bersalin bagi aku adalah pam susu
Utk org yang ada masalah inverted mcm aku,pam adalah penyelamat
Misi menyusu wajib kurang2 6 bln & disambung 2 tahun jika mampu
I/allah!!

Kawan2 tumpang doakan yea
Moga hujung minggu nih dah boleh bersalin jupe baby kecik nih
Sbb nak bersalin hujung mggu
Kesian kat Ain minggu depan
Takde babysitter -tak tergamak nak hantar tpt lain
Kalo dah bersalin kurang2 aku ada tgkkan dia

Doakan aku mudah bersalin kali nih
Kalo panjang umur kita jupe lagik

Maaf atas salah & silap
Halal makan minum & pemberian jika ada








No comments: