Pages

25 December, 2008

gambar terbaru si ain



(gambar ain tgh syok berendam)




(gambar ain berendam kat pool KLCC)



(ain dan kesukaannya KEK COKLAT di Kopitiam KL SENTRAL)



(ain & papanya)

ain sgt suka berposing..
apa nak jd si kecik nih..

21 December, 2008

anakku si ain


semalam seharian dr awal pg aku dan hubby & ain merayap
awal pg by 9.30am dag merayap makan kat nasi lemak antarabangsa kg bharu
and then merayap smp ke sogo
beli kain kat nagoya
konon nak buat baju kurung ain & baju melayu papa
warna pink sedondon..
alahai sweetnya..

balik dr sogo..
adaler dlm kul 1pm
papa ajak pg low yat
beli printer punya ink
konon nak cari yg boleh refill punya
sbb yg kitorg punya printer jenis catridge pakai-buang
leceh sikitler!
cari punya cari ada tp mahal sikit..
mahal dlm extra rm60 dpd sebelum nih

merayap pulak ke JUSCO MALURI
favorite mall aku..
segala benda yg aku nak
aku boleh dpt kat situ
tgh2 sale nih..
seronokler merayap
beli toys utk ain smp 70% off
murah giler babas..
merayap memusing
ingat nak cari baju pg keja yg baru
tak berkenan pulak
alih2 pusing merayau saje
si ain pulak dok kat amusement centre dgn papa dia
smp tak mau keluar
seronok sgt..
main bola..main belon
smp papa dia seret bawak keluar
kesian ain..

akibatnya..
by 3am pg tadi
aku terbangun
terdengar ain merengek2..
apalagi..
demamler!!
kesian anak aku..
kejut ain bg makan ubat
so all the nite malam td bagi dia minum oren kesukaannya
spy badan dia tak makin panas kalo minum susu
kalo dia demam mmg aku banyak bg dia minum air
spy lebih terhidratler
badan ain payah nak kebah
kadang2 boleh melarat demam smp 3 hari
kena bg makan ubat
kena cucuk ubat sub-pcn tu ikut pgg
baruler dia kebah sikit
tp bila malam bdn dia panas semula

aku masakkan bubur nasi cmpr ayam & carrot
saje nak memancing selera dia
adaler sikit dia makan
lebihnya aku yg belasah
td aku tanya nak makan apa
tau apa ain jwb
nak makan sate..
hehehhe
dulu masa aku kecik bila demam
abah selalu tanya nak makan apa
dan aku pasti menjawab nak makan burger
itulah aku masa kecik2..
dah menurun ke ain pulak
tp yg bestnya ain tak pernah lupa makanan kegemaran dia
sate ayam..

semoga ain cpt sihat yek
mama risau kalo ain demam lama2
nanti mama janji
beli barbie yg ain mahu tuh..
cepat sihat yea sayang
mama & papa sgt sayang ain..

Apa nak dikata?


House break-in chronology

9pm : Aku & family baru smp ke umah kami di taman ampang indah.dr kg.memandangkan hubbyku nak park keta bawah porch..akuler org yg bertanggungjawab bukak pintu pagar.Oooppss..aku tgk tingkap bilik master bedroom terbukak sedikit..aku jenguk..aduhai..grill tingkap terkopak smp jatuh ke lantai bilik..(cuak tahap gaban)mmg ada org pecah masuk nih!!

9.30pm: Mula masuk ke umah dgn penuh thrillnya ..takut jugak kalo still ada stranger dlm umah..Umah aku berselerak sgt..habis semua tpt kena geledah..setiap laci, almari,meja mekap..katil,segala rak yg ada berterabur..ada tak ada aku perasan laptop hubby & loceng tangan emas si ain yg tercabut yg aku smpn dalam laci mekap hilang dlm simpanan..nasib baik printer yg kami baru aje beli tak diambilnya.Desktop pc pun diorg tak usik.serta mesin jahit elektrik kami pun dia tak amik..tak perasanke @ tak dan nak capai..wallahuallam bissawab..

9.45pm:Jiran mula dtg ke rumah.semuanya mmg tak perasan,mungkin disebabkan hujan lebat maka tak siapa pun yg sedar..tp nak buat m/mana dah jadi pun…mungkin disebabkan musim hujan..org sumer dok kat umah..mana nak perasan..dgn kedudukam umah aku yg menghadap end-road mmg mudah sgt org nak masuk..

10pm : aku & hubby & ain bergegas ke nearest balai polis di taman bukit indah buat report..rupanya ada 2-3 umah yg kena macam aku jugak..mmg tgh menganas perompak,penyamun..pencuri nih..seram aku!!

10.30pm : baru balik dr balai..siapkan nasi utk si ain yg mengaruk nak mintak makan nasi.nasib baik mak tok & kak su ada siapkan bekal nasi yg tak sempat dimakan tgh jalan.so masukkan dalam microwave utk reheat..makanler seadanya..mmg lapar!!sian si ain.

12t/mlm: Investigate Officer di IPD Ampang Jaya dtg amik statement..tangkap gambar..itu jer prosedurnya..takde lebih takde kurang.aku ingatkan ala2 CSI tuh..amik finger-print ke ..haram takder!smp ke sudahler takkan jupe siapa yg buat keja gituuu..

1am: aku & hubby still dlm trauma jugak..apapun aku & hubby redha & semoga ALLAH SWT mengantikan yg lebih baik dpd apa yg telah hilang.semoga kami berdua lebih tabah utk melalui pengalaman ini.So esok kena find welder utk welding semula grill yg jatuh ni..mungkin nak kena buat extra padlock @ tambah extra grill thru pintu dapur pulak..semoga keselamatan kami sekeluarga akan lebih terjamin hdknya!biar berhabis sikit asalkan selamat.

Moral of the story, jangan tinggal umah lama2 sgt!!

So aku & hubby macam kena re-consider utk tggl di kondo yg ada security pulak..kat area umah aku nih berlambak condo..pilih aje mana suka..tp itu kena pikir2 semula!

15 December, 2008

just back on track..


setelah lama sgt aku bercuti di kg suamiku
banyak cerita ingin aku kongsi
tp bukan hari nih
aku masih sdg berduka-lara
sdg rasa tak sedap-ht
sedang nak menyesuaikan diri dgn apa yg tlh terjadi
yg pasti setiap yg berlaku ada rahmat disebaliknya

umahku yg ku tinggalkan hampir 10 hari
dipecah-masuk ..
nantilah aku ambil masa untuk menceritakannya..
semoga ALLAH mengantikan yg lebih baik dpd yg tlh hilang
semoga ALLAH mempermudahkan aku segala urusan
yg ptg keselamatan kami sekeluarga
semoga aku lebih tabah slps ini