Pages

21 December, 2008

Apa nak dikata?


House break-in chronology

9pm : Aku & family baru smp ke umah kami di taman ampang indah.dr kg.memandangkan hubbyku nak park keta bawah porch..akuler org yg bertanggungjawab bukak pintu pagar.Oooppss..aku tgk tingkap bilik master bedroom terbukak sedikit..aku jenguk..aduhai..grill tingkap terkopak smp jatuh ke lantai bilik..(cuak tahap gaban)mmg ada org pecah masuk nih!!

9.30pm: Mula masuk ke umah dgn penuh thrillnya ..takut jugak kalo still ada stranger dlm umah..Umah aku berselerak sgt..habis semua tpt kena geledah..setiap laci, almari,meja mekap..katil,segala rak yg ada berterabur..ada tak ada aku perasan laptop hubby & loceng tangan emas si ain yg tercabut yg aku smpn dalam laci mekap hilang dlm simpanan..nasib baik printer yg kami baru aje beli tak diambilnya.Desktop pc pun diorg tak usik.serta mesin jahit elektrik kami pun dia tak amik..tak perasanke @ tak dan nak capai..wallahuallam bissawab..

9.45pm:Jiran mula dtg ke rumah.semuanya mmg tak perasan,mungkin disebabkan hujan lebat maka tak siapa pun yg sedar..tp nak buat m/mana dah jadi pun…mungkin disebabkan musim hujan..org sumer dok kat umah..mana nak perasan..dgn kedudukam umah aku yg menghadap end-road mmg mudah sgt org nak masuk..

10pm : aku & hubby & ain bergegas ke nearest balai polis di taman bukit indah buat report..rupanya ada 2-3 umah yg kena macam aku jugak..mmg tgh menganas perompak,penyamun..pencuri nih..seram aku!!

10.30pm : baru balik dr balai..siapkan nasi utk si ain yg mengaruk nak mintak makan nasi.nasib baik mak tok & kak su ada siapkan bekal nasi yg tak sempat dimakan tgh jalan.so masukkan dalam microwave utk reheat..makanler seadanya..mmg lapar!!sian si ain.

12t/mlm: Investigate Officer di IPD Ampang Jaya dtg amik statement..tangkap gambar..itu jer prosedurnya..takde lebih takde kurang.aku ingatkan ala2 CSI tuh..amik finger-print ke ..haram takder!smp ke sudahler takkan jupe siapa yg buat keja gituuu..

1am: aku & hubby still dlm trauma jugak..apapun aku & hubby redha & semoga ALLAH SWT mengantikan yg lebih baik dpd apa yg telah hilang.semoga kami berdua lebih tabah utk melalui pengalaman ini.So esok kena find welder utk welding semula grill yg jatuh ni..mungkin nak kena buat extra padlock @ tambah extra grill thru pintu dapur pulak..semoga keselamatan kami sekeluarga akan lebih terjamin hdknya!biar berhabis sikit asalkan selamat.

Moral of the story, jangan tinggal umah lama2 sgt!!

So aku & hubby macam kena re-consider utk tggl di kondo yg ada security pulak..kat area umah aku nih berlambak condo..pilih aje mana suka..tp itu kena pikir2 semula!

1 comment:

-LaDy rAzOr- said...

uihs....
takutnyer umah kena masuk perompak!
bodo punyer perompak!
takutttttt.........
mintak ler x berlaku kat umah orang...
huhuuhh....