Pages

04 January, 2016

Tahun 1 : Auni Irdina

Isnin lepas aku amik cuti
Semata2 nak menemankan Auni yang masuk tahun 1
Auni aku daftarkan di 2 buah sekolah -satu sekolah kebangsaan & satu lagi sekolah rendah agama

Sessi paginya Auni akan ke SRA
dan sessi ptgnya dia akan ke SK

Secara materialnya-semua kelengkapan ke sekolahnya telah aku siapkan awal sebulan yang lepas
Semua baru,biar berhabis sikit asal dia seronok nak pegi sekolah
Tahun ni pun baru nak beli beg baru setelah 2 tahun pakai beg yang sama.
Aku masih guna-pakai motto bersederhana & cari serta beli yang mampu milik

Aku beli baju sekolah anak kat Kamdar sebab pertama murah & kualiti kain agak baik
Kasut sekolah beli kat Bata 
Dan beg sekolah beli borong kat GM

Malam sblm sekolah tu-heret anak tido awal masing2
Almaklumlah cuti sekolah sumer pakat tido bangun lewat kemain..

Aku kejutkan anak2 pukul 6:30 am-mandi & solat 
Hari pertama takde drama sgt
Alhamdulillah 

Pukul 7:25am dah bertolak ke SRA
Terus cari kelas-letak beg
Pastu kelam kabut cari kawan2 sekelas nak beratur kat perhimpunan
Hari pertama serba kelam-kabutlah

*sempat peace lagi sebelum nak mula perhimpunan 

*waktu rehat,mama siap beli dulu sbb dia sure takut nak beli sndr punya..kasi can.

Balik SRA pukul 11:05am
Mama kelam-kabut memasak
Menyiapkan dia-pukul 1pm terus htr ke SK

Masa tu baru nampak dia cuak sikit
Agaknya sbb ramai budak sekolah masa tu
Hari pertama huru-hara jugak sbb mak pak pun ramai yang bercuti hantar anak sekolah

Mak pak mmglah excited
Tapi smp nak beratur dgn anak sekali
Itu mmg overlah kan
Jenih pulak cikgu2 nak kawal anak2 murid + parent tak pasal2

Sabor ajelah!!

*muka adalah cuak

*mama jadi paparazi tgk anak naik kelas

*waktu rehat,mama teman lagi

*sempat naik kelas Auni tgk tempt duduknya.

Apapun semoga Auni seronok bersekolah & belajar rajin2 kat sekolah.
Semoga cepat adapt dengan rutin baru.

Alhamdulillah
Anak2 makin membesar,mama-papa kena kerja kuat
Kena usaha lebih lagi nak provide the best untuk anak2
I/allah.



1 comment:

Nurhidayu said...

Salam lynn..lama tak jenguk blog lynn..dah besar dah anak2 kita kan..