Pages

15 June, 2015

Rimas!

Pagi nih
Setelah 2 mggu bleeding tak berenti
Aku menyerah diri pegi hospital Putrajaya pulak

Sampai hospital
Kena tendang g Pusat Bersalin Berisiko Rendah pulak
Katanya spotting ,bleeding sikit2 2 mggu diorang tak cover
Kena g PBR utk review


Smp PBR
Kena pulak tggu doktor 2 jam
Sebab doktor masuk lewat
Doktor kena gi briefing kat hospital
Kena round ward dulu
Jadi kena tggu doktor masuk dulu
Haaiiiish satu kerja pulak aku menunggu

Penat rasa g sana sini
Mujurlah dlm Putrajaya jugak
Kalo diorang paksa g Serdang,Kajang lagi jenuh!

Aku tak tau berapa lama aku perlu menanggung bleeding sebegini
Dah 2 minggu non stop
Ke hospital kerajaan mmg prosedur menunggu sampai janin tak bernyawa tuh keluar sendiri?
Sampai bila?

Tggu lagi ke 2 minggu lagi
Campur tolak mahu jadi sebulan

Aku serius rimas dgn keadaan aku skrg
Bleeding tapi bukan period
24 jam pakai pad
Mengandung tapi tak mengandung
Lemau!!


Aku kalo boleh biar settle semua cepat2
So aku boleh start berpantang
Berurut bertungku bagai
Ini apa yang aku nak buat serba tertangguh
Semata2 menunggu!

Tgk apa kata doktor satg
Kalo diorang suh tggu lagik


Aku rasa macam nak g hosp lain
Sebab makin lama menunggu
Makin lemau rasanya!

Berapa kos cuci kat private?
Ada sesiapa leh share?

To be exact 
Pusat Rawatan Islam Azzahrah
Pusat Rawatan Islam Annur

Tq in advance!


3 comments:

Rai OurKizuna said...

semoga dipermudahkan urusan.. harap ada yang sudi mennjawab soalan awak nanti..take care..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

take yer sis .. naper kena tgu smp 2 weeks bagai tu ..adeh sabojelah hosp2 ni byk nau prosedur ...

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI