Pages

28 October, 2014

Sephora @ ZALORA..orang darat belajar shopping make up!

Sesiapa yang kenal aku in-out
Akan tau betapa butanya aku ttg ilmu make-up nih
Nak beli bedak pun teragak2
Nak beli lipstick sebatang pun pusing bukan main lagi
Tenyeh kat tangan,kot match kaler kulit kekdahnya

Pendek kata kalo korang sebut jenis2 berus
tang pipi lain,tang mata lain,tang muka lain
Memang sampai kiamat tak khatam2 aku

Aku bukan jenis yang pakai make up
Tak pakai make up pun takper wpun kulit bukan flawless pun
Aku tenyeh bedak serbuk si Adeeb tuh aje kalo nak cepat sgt

Akan tetapi bila ada function yang memerlukan aku presentable
Nampak senonoh sikit,kemas..makanya aku adalah huru-hara menyopping make up jugak
Untuk mengelakkan nampak awkward memusing Sasa cari make up
Jalan terbaiknya-shopping online
So kalo mengadap Lappy lama2 pun takper
Orang tak rasa nak pelik sgt kan.

Setakat beli foundation stick satu,lipstik sebatang & blusher- biar muka tak rupa zombie..


Rasanya tak yah ler aku sebut tentang online shopping..
Merata orang yang celik IT sure kenal @ paling koman pun pernah terklik sekali dua
ataupun window shopping mata tgh2 bulan kannnnnnn?

Dalam nih macam2 benda boleh tgk, boleh shopping
Memang rambang mata

Antara produk make up yang tak asing lagi adalah SEPHORA
Orang yang buta make up macam aku pun terus jadi macam suka nak telek barang2 make up yang diorang offer

Meh aku tepek,sebab2 kita harus try beli Sephora nih

Produk nih established sejak 1970 dari Perancis & penetrates US market tahun 1998 serta ada lebih 100 barangan -produk solekan,penjagaan badan,penjagaan rambut & wangian jugak..

Produk yang selamat, dan diuji secara klinikal & terbukti long lasting make up.Tahan lama walau ko pakai tgh2 panas terik, x perlu sokmo2 kena touch up kekdahnya.

The best of it, ianya pilihan pakar & lebih best lagi penghantaran adalah percuma

Apalagi,mari kita feeling2 diva shopping make up-mana tau leh kalah retis kan..

sila cuci mata
Sila rambang mata tgk palette macam2 kaler!Pengsan!

packaging pun handy,cantik weiiiih!!

 
Pinky-pinky nih mmg dambaan kalbulah kan..nama pun pompuan!
 
Makanya sila jengok2 sendiri
Dan aku tak jamin bab kecederaan poket yang nyata
Sila perhati & aim awal2 apa nak beli
Sebab online shopping nih hantunya lagi kuat

Selamat bershopping kawan2!!



2 comments:

NM03 said...

akak pakai mekap pasar malam jek. hehehe

AMIIZAA said...

lin,


achik shepora sangat best....:)