Pages

08 October, 2014

Sabar!!!

Beranak tiga
Full time working mom
Maidless
What to expect?

Hidup sgt hectic
Dari pg smp ke mlm
Kelam-kabut menguruskan anak2

Balik opis mengadap kerenah ank2
Kalo ikut penat mmg x laratlah
Tp ttp layankan aje
Demi ank2.,

Gaduh
Berebut mainan
Berlawan ckp
Berlawan kalah menang
Hoiiiiii stress kdg2 tuh

Tapi cpt2 istighfar byk2
Anak2 itu amanah Allah
Jgn cepat naik darah
Nak didik anak bukan lg valid dgn naik tgn
Namun kdg2 ada jgk secubit dua singgah kat kaki tgn anak
Geram punya pasal


Ada anak sedang membesar
Byk sgt soal jawab
Ada anak kecik bwh setahun
Adoikhhhh..kena sabar 7-8 tingkat
Kena ada energy super power

Tgh melasak sgt,aktif
Tak terikut kdg2 tuh
Penat nak mengejar dia naik turun tangga
Masa tgh melasak nih
Mmg kena lebih alert
Safety first!
Kalo jd apa2 tak menyesal kemudian hari

Ada org tanya
Takmo beranak lagi?

Ada dua jawapan dua keadaan
Kalo ikut penat,ikut tak larat
Mmg tak ler rasanya
Wpun takde merancang apa2 setakat ini

Tapi kalo ada,Allah bagi
Siapa kita nak tolak rezeki

Allah bg rezeki anak byk
Sbb Allah yakin kita blh jaga amanahNya
Jadi kena redha byk2

Anak itu lahir bawak kantung rezeki msg2
Sbb itu bila anak itu lahir
Atau sblm dia lahir lg
Rezeki kita lain mcm murahnya
Tk percaya?

Percayalahhhhhh.....

Apapun aku sdg byk belajar
Nak jd ibu yg byk sabar

Lebih rajin melayan anak2 hatta bertanya
"Sofa tuh sapa yg buat mama?"

Ataupun soalan lg tragis
"Nape Auni takde abang?"

Dan kena lebih fit
Nak jaga 3 kanak2 yg sedang membesar
Ibu kena sihat,tak blh jatuh sakit kekdahnya
Gituuuuuu!!!!




1 comment:

AMIIZAA said...

lyn,

baca entry awak nie mcm samalah plak dengan kak mieja.....tu belum bergaduh bagai lagi sesak dada...