Pages

15 December, 2013

Bersangka baiklah ~__*

2 hari lepas
Opismate whatsapp
List nama mereka2 yang layak ke bumi Winter Sonata 16/1-20/1
Sumer free tanggung beres
Makan,minum,tix,hotel,

Seriously masa awal tahun hr tuh mmg xde letak high hopes lgsg
Lagipun sedia maklum aku tgh mengandung
Dan tentunya tak sanggup nak tggl baby kecik yg menyusu & manja hampeh tuh

Bagai dijangka
Mmg nama aku not on list pun
Tp ramai kawan2 lain yg dapat pg
Good for them
Tumpang happy rezeki kwn2!!

Tapi member yg w/app nih meroyan semacam
Jenuh pulak aku nak memujuk
Ayat aku simple aje
Bukan rezeki kita lagik
Dan bersangka baiklah dgn ujian sedikit ini
Allah nak tgk kita redha @ sabar tak dgn ujian ini..

Jika aku dpt sekalipun
Rasanya aku akan reject jugak
Alasan utama Adeeb baru 2 bulan
Ank2 yang lain lagik
Tak sanggup nak tinggal kontang-kanting pada papa
Mana nak menjaga baby,makan-minum lagik

Alasan kedua w/pun semuanya ditanggung pengurusan
Kurang2 nak jugak ada duit poket buat beli souvenir utk adik beradik @ kwn2 rapat
Juga nak beli baju tebal yang mahal2 reganya utk menghadapi musim sejuk disana
Sedangkan keperluan utama skrg adalah persiapan persekolahan anak2 & bayaran pendaftaran taska anak2 awal tahun yg agak mahal
Makanya mmg takde bajet utk cuti2 buang duit gitu

Alasan ketiga
Dengan cuaca musim sejuk disana,rasanya ibu baru abis pantang 60hari macam x sesuai nak pg
Aku mmg berpantang sejuk2 100hari kwn2!!

Ikut hati mati
Mmg rasa terkilan
Ehhh nape nama aku takde?
Sedangkan KPI 1/2 year aku superb!
Itu bisikan syaitan yg direjam!!
Nak tgk kita kecik hati,berduka-lara,busuk hati,cemburu dsbgnya
Astaghfirullah!!

Pujuk diri sendiri balik
Dan berlapang dadalah 

Tggu lagi rezeki lain kali
Allah nak bagi yang lebih baik ke.

Subhanallah...
Allahhuakhbar

Indahnya ujian yang sedikit
Terselit 1001 pengajaran & hikmah disebaliknya

Utk kwn2 yg layak
Have fun & jgn lupa ole2 utk aku yek!!
Tak dapat g Nami island takpelah
Korang tangkap gambar2 byk2
Aku tumpang happy!!


Takperlah 
Lagipun tak sanggup tinggal budak kecik Adeeb nih lama2
Sehari pun rasa macam apa lagik!!

Hahahahaha!!

2 comments:

norey said...

Allah xberi lagi sebab ada hikmahNYA...seperti lynn katakan bersangka baik saja..InsyaAllah Allah berikan rezeki yang lebih baik..Ameen

Eliss Mie said...

yang layak tu pergi kalau dapat prestasi cemerlang ker? syoknya..In sya Allah ada lah rezeki lain nanti kan :)