Pages

20 June, 2013

Meroyan!!

Barang2 baby
Kalo ikut nafsu
Mmg hancurlah 
Bajet aku & poket kami suami- isteri

Baru beli diaper bag
Itupun sbb berkenan warna hijau
Murah jer!!
Beli bath tub murah2 kat ikea 
Itupun sbb hijau jugak anti-slipnya
Ikutkan xmo beli tp bath tub auni yg lama dah pecah pulak :(
Beli tilam,bantal baby
Warna putih -corak hijau
Mujur botol avent xde warna hijau
Kalo x harus hijau jgk!!

Aku guna konsep beli setiap bulan
Jd boleh bajet sikit
Since baru nk masuk 5 bln ahad nih
Maka ada masa utk beli brg secara berdikit2!!

Sbb x tau gender baby
Mari bantai beli brg2 selain warna biru & pink
Zaman mgdg Ain-confident boboy sbb doktor bgtau gitu
Alih2 gegirl
Zaman mgdg Auni mmg confirm gegirl
Jd warna pink mendominasi dr bj smp ke bath tub!!
Dasaaaaaaaarr!!

Byk benda x beli lgk
Baju2 terutamanya
Dah x reti nk mengagak berapa byk perlu dibeli
Ada jgk buat list skt2
Tp as usual-selagi x membeli
Selagi tuh list tuh asyik beranak-pinak aje
Aku bajet murah2 jerk
Janji baby selesa
X perlulah nk beli mhl2 @ berjenama 
Nk pki kejap jerk
Islam marah kita membazir x tentu hala
Baik byr zakat ,bantu org ssh
Lebih afdhal

Lepas beranak
Lg mcm2 benda nk beli
Mcm aku kena fikir ttg byr pendaftaran taska baby yg reganya boleh thn jgk
Kos imunisasi tambahan yg tiada subsidi kerajaan eg: pneumococoal vaccine
Jd marilah berjimat cermat mama!!

Belum lg kos bersalin
I/allah kalo kandungan nih xde komplikasi sehingga 36 mggu
Mmg aku akn pg bersalin kat private
Aku masih belum ada kata putus lgk dimana nk deliver nanti
Tp kalo gynae kata ada problem
Aku opt pg Hosp Putrajaya
Motip:cost effective sikit
Gunakan GL sbg pegawai kerajaan
Drpd membayar RM7-RM8k pd private
Apapun aku selalu berdoa smg Allah permudahkan utk deliver secara normal mcm ain & auni dulu

Aminnnnnn


"Sejak tau mgdg dok aimed nak COMBI-Spazio stroller nih-apapun tggu green light en papa-rega x semahal Quinny Zapp -rega baru RM899,fully recline.itu yg plg penting"

Org lain mungkin boleh wat keputusan sekelip mata-aku nk beli stroller pun kena masuk meeting bajet suami-isteri dulu ok-huhuhuhu!!

Dr beli sekecik2 barang hingga sebesar2 barang-kami masih stick to the point bincang & gaduh smp puas hati..

Kawan2 mcm tuh jgk ker?

Still meroyan +_____+








2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

kalau husbnd saya, kompem kena reject nak beli strollet rega 8-9 ratus gitu..lagi sian kan..wuwuwuw..apepon,selamat bershopping brg baby kak lynn..beshnyer...=)

indahhouse said...


Salam kak Lyyn,
Betullah, kalu bab membeli barang rega 8-9 ratus, memang awal lagi Hubby saya dah reject. huhu. Perabot rumah pun sama...kena tunggu moodnya tengah sepoi bahasa. :D

Setuju dgn kak Lyyn, bersalin kat hospital kerajaan kalu ada komplikasi, lebih jimat, cuma kena pilih2 juga hospital mana. Putrajaya, bunyinya bagus.. My sis in law pernah kat situ,dan saya lihat nurse nya lebih caring. Moga segalanya dipermudahkan utk kak..