Pages

18 June, 2013

19 minggu

Mengandung
Mmg tak boleh larik dr sakit sana-sini

Dari mabuk2
Pening2
Muntah
Heartburn
Gastrik
Kencing kotor
Cramping
Sengal badan
Sakit pinggang/belakang
Susah tido
Lesu
Pucat

And the list goes on
Never ending
Smplah sakit bersalin
Sakit lepas bersalin 
Pantang makan itu-ini
44 hari kalo ikut orang melayu kita

But still
Sbg ibu @ bakal ibu
Kita sanggup lalui itu semua
Demi nak melihat ank yang dikandung
Lahir dgn sihat

Sangguplah tetiap bulan
Tadah tangan amik darah
Kena yg senang amik darah takpe jugak
Kena kes yang 2-3 cucuk x jupe urat
Oittt sakit jugak!!
Blm lgk bab tadah telinga dgr nurse marah hb trn,bp tggi,berat trn,berat naik
Mcm menyanyi2 aje kat telinga
Minum air gula MGTT lagi horror
Tabik utk sumer ibu
Anda mmg bersemangat kental

Utk aku yang mgdg 19 mggu skrg
Muntah wajib setiap pagi
Masih benci aktiviti gosok gg
Byk bau2 yg aku masih x tahan lgk cth; sabun @ detergen
Dah mula sakit2 pinggang
Cramp jgn ckplah
Tido mmg makin ssh nak nyenyak
Asik terbangun tgh2 mlm
Apapun get used to it
Baby dah mula pandai menyepak
Bila2 tgh berehat/baring
Mmg rancak dia berpusing
Alolololoh!!

Next month ada 2 check up
Dan yang paling x sabar adalah detail scan utk 22 mggu
Tak sabar nak tgk gender baby 
Apapun selalu hubby pesan
Apapun rezeki kami kali nih
Ttp kena bersyukur byk2
Kalo perempuan lagi pun
Still bersyukur berbanding mereka yang masih belum ada rezeki baby

Doa yang baik2
Smg tabah mengharungi 1001 lagi cerita mengandung sehingga tiba masa utk melahirkannya

Sabar byk2!!


2 comments:

Imaan09 said...

kak..klu nk wat kenangan..http://3d4dscanmalaysia.blogspot.com tp ni bukan doc.. sonographer je, nk scan y cantek2..bleh g cni

Byzura Mj (By) said...

Kak Lin!!! Taniah! Happy for u!!