Pages

13 June, 2013

Berita buruk

Ada sesiapa yg terbaca entry sblm nih
Kes terpencil?

Follow upnya:-

Suami kepada kawan baikku
Dah selamat di bedah kepalanya
Ada tumor membesar tanpa sedar 
Tiada sign lgsg
Alih2 urgency operation di HUKM

Dan smlm aku diberitahu ttg result analisis tumor tersebut
Terduduk aku membacanya
Apatah lagi kawanku itu

Barah tahap 4
Tumor yg sgt aktif

Suaminya muda lagi
Mungkin dlm 37 tahun
Anak 3 orang
Yang bongsu baru 5 tahun

Cancer is silent killer
Kita takkan tau kita ada kanser sehingga keadaan telah teruk
Kalau mereka yang tau lebih awal
Itu antara mereka yg bertuah

Mcm kanser payudara 
Kita boleh buat pemeriksaan berkala
Tp kanser otak?
Bukannya kita ada ct scan machine kat rumah kannnnn??
Wallahuallam!!

Aku tumpang bersedih
Dan berdoa smg sahabat ini kuat melalui fasa dugaan yang sgt hebat ini

Hanya usaha & tawakal yg kita ada
Selebihnya terletak atas kuasa Allah swt shj
Dia yang maha mengetahui
Sebaik2 perancangan hanya drNya

Utk kita yang mungkin rasa kita sihat
Jgn amik ringan kalo kerap sakit kepala
Jgn simply telan ubat
Let say berlarutan 6 bln lamanya
Get a details check up!!plsssss!!
We never know!!

Kanser menyerang tak kira usia,bangsa @ darjat
Dan selalunya kanser berkait rapat dgn lifestyle kita
Pemakanan kita
Genetik
Dan macam2 faktor lagi yg banyak dibahaskan oleh para oncologist!!

Mmg semua orang akan mati
Itu hukum Alam
Tp biarlah kita beringat sblm kena

Utk kak ayu & abg zamri
Berjuanglah sehabis daya
Demi anak2!!
Kami selalu mendoakan yang terbaik buat kalian


Aku pernah berhadapan dgn ajal arwah bapa mertua
Kerana kanser prostat tahap 4
Sakitnya melihat
Apatah lagik yang menanggung

Al Fatihah utk tok ayah





5 comments:

Kakcik said...

semoga Allah SWT memulihkan kesihatannya...

Imaan09 said...

slm kak lin.. klu nak cuba treatment lain.. bleh pas no tepon saya kt dia..perubatan islam..

littlehumblelynn said...

Kakcik

Tq kak
Aminn

littlehumblelynn said...

Lea

Menarik!!
What kind of treatment lea,boleh share sama2

Liz said...

risau pula dengar cerita macam ni. my hubby selalu juga sakit kepala. dah 2 kali pergi checked kat klinik dan hospital. tapi doctors kata tiada apa-apa. senang je mereka buat andaian : penat dan tak cukup tidur. kalau setakat tu sebabnya, kenapa asyik sakit kepala? bukan tiap2 hari tak cukup tidur pun T_T

Semoga dia baik-baik saja