Pages

10 June, 2013

Extreme coupons-ASTRO TLC CHANNEL

Senja smlm sempat melanguk tgk tv
Layankan astro TLC channel 
Ada rancangan Extreming Coupons

Rancangan ini merupakan realiti tv
Rakyat UK
yang suker mengumpul kupon2 diskaun pembelian barang2 household/toiletteries di pasaraya

Bayangkan kos beli barang
Boleh dijimatkan sehingga 90% dgn hanya menggunakan kupon
Seriously ternganga aku tgk smlm!!

Aku kalo beli brg dapur kat umah
Kalo dapat diskaun 10% pun dah tersenyum
Apatah lagik 90% kan!!!

Setakat ini perbelanjaan asas beli barang2 umah
Cth:beras,susu,gula,tepung,sabun basuh bj,toiletteries seisi keluarga,minyak,pampers auni,susu auni,
X pernah kurang dr RM250-RM300 sebulan
Kalolah kat Msia banyak sistem/offer kupon penjimatan macam kat Uk kan best!!
So far selalu dpt cash diskaun sbb pembeli tegar di Tesco itupun sbb jd members.

Tp bila fikirkan cost of living kat UK
mmg haruslah kena ada inisiatif mengumpul kupon gitu
Nak menyewa rumah pun kosnya boleh rabak sebulan gaji
Sila rasa bertuah sbb dok kat Msia
Sbb msh mampu beli umah sndr

Moral of the story
Kalo terjupe kupon dlm mana2 paper @ mags
Rasanya kena mula menyimpan
Dan gunakan bila diperlukan 
Memanglah jumlah penjimatan mungkin 0.50sen-tp still jimatkan??

Tak mustahil suatu hari nanti
Kos hidup di Msia
Akan setaraf dgn UK

Siapa tahu??

pic :google


3 comments:

Eliss Mie said...

saya pun tengok jugak program tu.btol2 extreme :) kita kalau ada sales pun ada had pembelian utk setiap keluarga kan. kena kerah ahli keluarga la buat lain2 pembelian :p

misz sheyla said...

tengok jugak...seronok betul tengok diorang kumpul stok, beli banyak2... harga 900 boleh bayar kurang dari seratus...tapi kat Malaysia xde pulak..ruginye

Imaan09 said...

betuuuuuul.. rasanya chinese ke mesia dah mula lama guna peluang2 mcm ni