Pages

09 May, 2009

Month of Celebration..hurray!!

lamanya aku menyepi kan..
bukan saje tak update blog..tak update emel jugak
aku bukan sahaja sibuk tp jugak dgn keadaan aku skrg
aku dah masuk ke minggu 25
means dah 6 bulan lebih
aku mula mengah..
sgt debab rasanya kali nih
berat terakhirku 22/4 yg lepas dah 64kg
berat giler..

last 30-4-2009
ulangtahun perkahwinanku yang ke 4
aku & suami serta ain
pg dinner kat COZY AMPANG
kalo org lain g dinner tggl anak
aku & suami mmg tak reti nak tggl anak even pd mak aku
aku jenis sanggup kelek anak ke hulu-ke hilir
zaman berduaan dgn suami
bg aku dah lama berlalu
aku & suami ku rasa semacam kalo dia takde
apa yg aku rasa yek..
bg aku thn ke 4
kasih-sayang & cinta serta kepercayaan
pada suami & r/tangga kami
makin bertambah
aku sgt sygkan suamiku
baik & buruk dia aku terima
dan begitu juga yg aku harapkan dr suamiku itu
to my beloved hubby
"i love you so much & im always wiill"

8hb may 2009
semalam hr jadi ain yg ke 3 tahun
semalam jugak hr jadi emak ku yg 60 thn
akhirnya aku buat hr jadi ain kat umah mak
yg dtg kesemua adik-beradikku
ain happy sgt
sumer pakcik & makcik dia bg banyak hadiah
dia pun suka sgt dpt kek disney princess nya
yg aku tempah 3 hari lebih awal
utk emak ..
aku belikan handbeg polo
share dgn adikku & abgku
bolehler dia melaram nak ke KK hujung bulan ni nanti

hari nih aku merayap ke KBMC
tgk anak ijah yg terbaru
yg baru lahir semalam
alah cutenya anak dia
and then aku merayap ke SOGO
cari kasut ain sepasang
takder apa hadiah utk dia
kebetulan ain mmg suka kasut
koleksi kasut dia melebihi koleksi kasut papa & mamanya
tgk baby fair kat sogo gak
gila babas !!
balik umah dlm kul 2pm..
ain tertido kat seat belakang
smp umah suruh papa dia angkat letak atas katil
tp tiba2 papa dia kata
cuba rasa badan ain nih..
oppsss..ain demam ker..
panas sgt bdn dia
ntah apa lah kenanya anak aku nih
sinced dok kat nursery nih kerap sgt dia demam
mulaler dia merengek
kesian anak aku
semoga tak melaratlah hdknya..
aku cukup risau kalo ain demam lama sgt
mau ke klinik jugak rasanya
tp aku selalu standby PCN dgn Sub -PCN
kalo tak mau kebah sgt
aku selalunya masukkan Ubat PORO-sub pcn tu kat dlm pgg dia
selalunya mmg cepat kebah
malam nih tak tido lenalah aku
ain selalunya merengek malam2 kalo dia demam panas
inilah pengorbanan ibu kan
bg aku sejak ada ain
tido malam jarang dpt lena
aku melayan nightmarenya
kadang2 tgh2 malam dia menangis
belum lagi time nak mtk susu..mtk sirap
kuatkan kipas angin..pasangkan selimut dia
popok..dodoi dia tgh malam
itulah keja aku tiap malam
tp w/apapun aku ikhlas demi anak aku
aku nak dia tido lena sepanjang malam

dan esok hr ibu
aku tak harapkan apa2
cuma bila ain dah besar dia akan mengerti betapa sayangnya aku pd dia
s/mana aku menyayangi mak yg tlh melahirkan aku
mungkin aku belum cukup berjaya
alhamdulillah..aku ada keja tetap skrg
ada family yg lengkap
aku dah dibekalkan dgn ilmu yg cukup utk menjamin masa depanku
dibesarkan dlm keadaan yg sederhana tp bg aku memadai
cukuplah..
aku membesar dgn seorg ibu yg sgt tabah
dia membesarkan aku seorg diri tanpa "abah"
aku merasa hdp macam org lain
aku terlalu bersyukur & lebih bersyukur
kerana jadi anak emak
semoga ALLAH panjangkan usia emak
dan berikan kesihatan yg baik buat emak
utk ibuku
AINEE bt MAT
SELAMAT HARI IBU
kaulah ratu hidupku..
sekarang aku sedar betapa besar kasih syg seorg ibu
setelah aku ada ain

aku cuba utk terus mengupdate blogku ini
insyaallah kalo aku ada masa..
semoga dilapangkan waktu ku
jupe next entry
tak tau biler...
ahaks...

No comments: