Pages

04 April, 2009

LAMA SGT AKU MENYEPI


rasanya dekat 3 minggu aku tak buka blog aku nih
dan sepanjang itu jugaklah aku tak update mail box aku
punyalah bz bagai nak rak
balik keja mengadap si kecik si ain tuh..memasak
mengemas..mmg aku penat sgt
last week khamis & jumaat aku dok kat umah
ain demam panas
kata doktor sbb gummy dia bengkak
that's why dia demam lambat nak kebah
aku pulak tak smp hati nak htr dia pg taska dia
kesian kat dia
tau sgt kalo dia demam mmg merengek tak tentu psl
sapa pulak nak melayan kalo gt gayanya
nak tak nak aku ler yg bercuti jaga dia
atleast aku pun dpt rehat jugak
takde apa cerita yg aku nak kongsi kat sini
minggu dpn cukuplah usia kandunganku masuk ke minggu 20
maksudnya dah 5 bulan
aku rasa macam kejab jer
aku dah kurang muntah tp masih lagi muntah
terutamanya kalo terbau sabun pencuci pinggan kat umah aku nih
rasa loya hampeh
lg satu aku mmg tak boleh lewat makan
bila perut aku angin mmg mudah sgt aku nak muntah
aku dah mula boleh makan ikan semula
skrg nih aku teringin sgt nak makan buah laici tangkai tuh
bukan yg dlm tin tuh...
mengamuk mak aku
katanya tiap kali aku mengidam mesti nak makan buah yg ikut musim
heheheh
mana aku tau!!
aku ingat ada memanjang jer..
tgk buah durian tuh memanjang ada jer
tak pernah tak ada..
tak kisahler
pelan2 ler pg cari nanti kot jupe mana2..
bulan depan besday ain ke 3thn
aku ingat nak sambut besday dia kali nih di rumah aku sendiri
aku dah rancang nak buat utk dia
tahun lepas ain sambut besday kat umah opah dia
kali ni biarlah buat kat umah sendiri pulak
lgpun sejak masuk umah nihh
kami belum buat doa selamat pun
aku ingat nak sekali buat semua tuh
besday ain,doa selamat masuk umah & doa selamat utk kelahiran baby ku ni kelak
sso aku tgh plan apa yg patut
pertamanya tentulah menu
jemputannya
budget yg ada
kat mana aku nak tempah segala benda yg sure aku tak larat nak buat sorang
dlm keadaan aku yg mula sarat nih
memungkinkan aku utk masak sendiri
ikut mudah amik katering jer
tp memikirkan budget yg ada akan melambung 2x ganda
baik aku masak apa yg aku larat
setakat grg bihun..buat rendang ayam aku larat lagi
mungkin aku tempah pulut kuning drpd emak aku
tempah kuih puding dr siapa2 yg pdi kat area ampang nih
tempah roti jala dr kawan mak ker..alah ada duit semua jadi kan..
buat goodies beg utk sepupu2 ain yg ramai tuh
semoga dipermudahkan
yg paling penting ain dah request nak KEK DISNEY PRINCESS yg dia nampak kat Tesco
terpaksalah aku tempah jugak..
skrg mmg ain tgh gila segala jenis merchandise DISNEY PRINCESS
even towel & katil dia pun dia mintak dpd aku
matiler mama macam nih..
boleh kopak tau!!
oklah smp sini dulu..
kalo aku rajin aku update lg..
nak tgk ain dlm bilik tuh..dia tgh tido..

No comments: