Pages

22 May, 2009

check up routine

Semalam aku pg check-up
alhamdulillah kali nih dr tak berapa nak mengaruk sgt
since Hb aku dah ok
reading dlm 13.8
in fact aku bukanlah rajin sgt
makan vitamin yg dia bg
malas hampeh bak kata papa..
hehehhe..
semalam aku amik injection ATT B
alahai sakitnya tangan kiri aku
kebas semacam
dan dah rupa macam baby lps kena inject
by 3pm aku mula tak sdp badan
rupanya aku demam
mmg doktor ada bgtau
amik injection ni kalo sesapa yg tak tahan
mmg akan demam punya
balik umah dah pukul 7pm
aku masak ala-kadar
main dgn si ain yg becok tuh
sibuk mengajak aku main warna2
sinced opah dia hadiahkan pencil warna kotak yg besar utk dia
yg penatnya aku & papa dia ler
sbbnya dia colournya sikit
yg lebih2nya aku & papa nya ler kena buat
hampeh kelapa..

so next month aku punya check-up
by 22/6
on 30w pregnancy
kali nih
rasa hati aku kuat mengatakan
anak dlm kandungan ku ini
kemungkinan besar adalah "girl"
kalo org tanya nape aku cakap mcm tuh
aku tak blh nak explain
tp aku rasa macam tuh
aku & papa mmg nak anak lelaki
tp si ain sibuk nak baby girl
anyhow aku tak de lah kisah sgt
as long as the baby sihat
dan mudah utk aku jaga kelak

aku sibuk mencari confinement nanny skrg nih
since aku akan bersalin bulan posa
aku malas nak menyusahkan mak
lgpun kesian kat papa yg akan berulang jauh ke tpt kejanya
aku rasa boleh jer setakat nak berpantang sendiri
tp mungkin minggu pertama slps melahirkan
aku perlu someone to assist jugak
nak mandikan baby & masak
by the 2nd week mungkin dah ok kot
skrg ni ubat2 pantang
dah moden
even nak bertungku pun ada yg jenis moden
macam guna steam tuh..
so aku rasa aku boleh buat sendiri
cuma kena belajar barut perut lepas tuh..

tgklah macammana
aku tak decide apa2 lg
hopefully sumernya akan dipermudahkan
bersalin mudah
jaga budak mudah
dan berpantang pun mudah
so tahun ni raya ala2 kadar gt
since tgh pantang kan...
uhukkk...
uwaaa..tak bestnya!!

1 comment:

papa from kosas said...

goog mummy...papa doakan semoga terus sihat dan tabah menempuh hari-hari mendatang..i luv u