Pages

19 February, 2014

Sawan Baking!

Aku sekarang giler
Atau obses
Atau terkenan
Atau suker

Baking!!

Aku mmg tak pandai baking
Takde pendedahan pun pasal baking
Langsung takde
Zero point kata orang
Takde asas langsung
Mak aku jenis tak reti bakar2 kek
Kuih raya jauh sekali
Makanya,memang jelas sekali aku mmg tak tau apa2 ttg baking

Tapi tak tau kenapa
Sejak Adeeb lahir
Keobsessan pada baking2 nih 
Makin menjadi2

Aku google resepi mudah2
Kata orang panas enjin
Seriously,aku takde oven canggih pon
Dulu aku beli oven murah jer kot
Tak sampai RM80 kat Tesco
Motip-nak wat puding roti jer kot
Sbb suami suker makan benda alah tuh

Loyang pun ada 2-3 jer kot
Itupun dulu beli sebab suka buat puding
Mixer langsung takde
Baking tools lagiler takde

So aku start baking dengan resepi yang mudah
Tak perlu mixer
Dan tak perlu bahan yang banyak

So misi tahun ini
Belajar baking sampai boleh buat kek birthday anak2 sudahlah
Tak payah beli2 dah
Mahal tuh kek sekarang
1/2 kg chocolate moist pun sampai RM45!!

Weekend lepas aku gigih buat 
Orange blended cake
Paling senang
Guna blender ajer!!



Walaupun macam overbake sebelah bawah
Tuh yang nampak hitam sikit
But still rasa boleh makan jugak
Kena cuba & cuba lagik

Sekarang rasa macam nak kena attend kelas baking jugak
Bukan nak meniaga pun
Just nak puaskan hati diri sendiri
Dan baking utk ahli keluarga sahaja


Jadiler kan!!

Wish me luck

Sedang kumpul duit

Nak beli mixer
Loyang2
Baking tools
Mould

Katanya perlu
Utk sumber inspirasi!!

Kannnnnnn!!!!





1 comment:

norey said...

Lynn...kalau sawan ko datang...bagitau aku...aku boleh datang makan....hahahhahaa

Btw...bagus la....senang je semua tu...teruskan usaha..mana tahu lepas ni..boleh ambik tempahan..aku order dkt ko.... :)