Pages

26 November, 2013

Hari ke 15

sila muntah darah
tuan tanah dok membebel pasal edisi pantang aje kan
sukahatilerkan!!

masih bertapa di kampung en papa
esok i/allah akan balik ke KL
sudah rindu sama rumah sendiri
biarlah buruk,sempit rumah ku itu
ituler syurga kan!!

baby alhamdulillah
siang mengantok-malam berjaga sokmo
bukan jenis yang meragam & menangis
tapi suka kena dukung,riba & kalo boleh jangan letak2 dia
hahahhaa!!

dok kira2 hari berpantang
phuhhh lama lagik nih
tapi bila pikir2 balik
biarler lama2 lagik
supaya lama lagi masa dihabiskan dgn baby
dan yang paling penting dapat gaji free
rezeki bukan selalu dapat
cuti panjang tapi gaji jalan!!
tak payah stress closing hujung2 tahun nih
sila gelak evil utk kwn2 kat opis tuh

bercuti pantang kali ni
kebetulan en papa & anak2 pun tgh bercuti
makanya mmg dihabiskan bersama keluarga shj
cover balik masa yang banyak dihabiskan di tempat keja sblm nih
cuma anak2 si AIN & AUNI bosan sikitlah
tak boleh nak kemana
pergerakkan mama terbatas
nak pegi baby centre beli nappy pun kelam-kabut nak balik
teringatkan baby,takut mengaruk nak susu

ada baby kecik nih mmg makin kuranglah masa nak bersosial di luar
nak kena tgk masa tido baby jugak
nak makan luar macam dulu pun mungkin terpaksa hold dulu
tggu baby besar dulu baru selesa nak bergerak
sabar je lah anak2 ku!!

apapon seronok ada baby kecik dlm keluarga
suara dia nangis pun comel sgt2
ada baby nih anak2 lebih behave
tak memekak, bergadoh sgt..takut adik baby nangis
lebih hygiene concern, even kak ain nak usik baby pun kena paksa cuci tangan dulu
dan sejak ada baby boy kat rumah nih
yang paling obvious happy en papalah
mostly segala berkenaan baby, dari mandi,bagi tido,salin nappy keja dia ler
menyusu aje pass pada mama

subhanallah!!

betapa kurniaan Allah swt ini besar maknanya buat kami sekeluarga

alhamdulillah :)

ada orang tanya
takmo tambah baby lagik?

ikut hati & umur
cukuplah setakat 3 nih aje
tp kalo Allah nak bagi jugak
siapalah kita untuk menolaknya

seriously rindu saat baby dok dlm perut
wpun sakit sana-sini
kenangan bawak baby dlm perut
paling tak boleh dilupakan

Alahai...


-si botak kesayangan kami-Adeeb Ridzqin-




1 comment:

norey said...

cuteeeenyaaa....gerammmm rasanyaaa...hehehe