Pages

23 May, 2013

Musim sakit berjemaah

Dua-dua x sihat
Pg td paksa jugak Ain ke sekolah agama
Ada exam paper terakhir
Sek kebangsaan aku x bg pg
Sbb dia demam semula

Auni tetiba demam mendadak
Takde sign apa2
Flu dah kering 
Batuk mcm dah reda
Pukul 3.40am menangis2
Rupanya bdn panas mendadak
Muntah2

Hari nih w/pun hari x boleh ponteng
Keja tgh byk
Buat keras hati
Demi anak2
Biarlah staff/kwn2 nk kata apa
Biarlah boss nak bising apa pon
Demi cinta sampai matiku ini

Aku jenis x suker
Hantar anak2 ke taska wpun 1/2 hari kalo anak mula demam
Sbb aku tau anak aku jenis m/mana
Takut menyusahkan org lain
Dan kesian jugak pd anak2
Time demam ,sakit2 nihlah dia nakkan perhatian kita

Biarlah cuti habis
Biarlah potong gaji sekalipun
Aku tak pernah berkira demi anak2
Aku yakin & percaya
Rezeki anak2 ada dimana2!!

Kemujuran atas kesakitan anak2 ini
Esok dah bermula cuti panjang
Jadi takdelah aku ssh hati sgt
Papa boleh amik alih tugas jaga anak2 sakit nih
Itulah untungnya bersuamikan cikgu nih

Aku pun masih x berapa sihat
Flu dah kering
Cuma bdn masih dedar-x kebah2 lg demamnya
Bloating occasionally
Tp sgt tak selesa jdnya

Apapun kena kuat lawan sakit
Demi anak2 katanya!

Utk kawan2
Selamat bercuti panjang
Kali nih aku xde plan bercuti kemana2 lantaran tiada cuti berbaki lagi
Tak tau kalo papa nk bawak anak2 bercuti balik kg dia
Terpaksalah mama tggl sorang disini

Masih dlm perancangan
Dah ank2 sakit nih
Ssh sikit nk bjalan
Apapun doa yg baik2
Smg sakit sumernya tak melarat2

Amin




2 comments:

ayu said...

Moga lynn n anak2 cepat sembuh ye!!

Daddy Ziyyad said...

rehat kat rumah...moga anak anak cepat sembuh...:) saya pun tak berjalan2 ke mana cuti ni...:)