Pages

08 March, 2009

mengah sgt aku nih,..

stlh sekembali drpd drpd short vacation yg papa arrange
di pd last week
aku rasa released sikit..
mmg sekejab tp aku happy atleast aku dpt tgk laut
dpt relax sikit..
dpt tarik nafas lega sikit
tp bila mula keja semula
biasalah aku mula serabut sikit
sjk minggu nih
aku perasan yg diri aku cepat mengah
berjalan keliling dept pun
aku boleh mengah
aku tak larat jalan laju2
mmg cepat sgt aku penat
mmg pelik betul
dan aku dah mula sembahyang secara duduk
itupun aku mengah jugak
buat keja rumah pun mengah semacam
aku dpt lelah semula ker...
hr nih aku ajak papa di sogo
pg2 dlm kul 9.30am aku & papa & ain
dah siap2..
pg breakfast kat kg baru"nasi lemakler"
lepas tuh baruler aku ke sogo
aku mula survey breastpump elektrik
harganya mmg dlm jangkaan aku
lebih kurang 500-700
jenama AVENT/MEDELA FREESTYLER
aku berazam nak fully breastfeed anak aku kelak atleast smp 2 tahun
aku mula komited nak breastfeed dia secara eksklusif tanpa fm
aku rasa aku mampu
sebab itu aku sentiasa tak berhenti
survey peralatan yg sesuai
mengali ilmu breastfeeding
biarlah berhabis dulu
asalkan anak aku dpt yg terbaik.
dan yg plg best papa sgt supportive
dia faham niat aku
aku jugak survey baby cot utk baby aku nih
aku teringin nak beli baby cot
masa ain dulu..dia tido dlm playpen
aku rasa kali nih aku nak beli baby cot warna putih tu pulak
harganya dlm rm300 kalo jenama sweet cherry
tp aku ingat nak ajak papa merayap tgk kat ikea pulak
ntah kenapa kali nih aku lebih tau apa yg aku nak beli
masa ain dulu segala benda aku belasah jer
maklumlah masa tuh takde pengalaman
tp this time mmg aku mmg aim nak beli baby cot aje 1 set
baju2 dia
nursing set dia
stroller ain still elok lg
memdgkan dulu ain tak suka sgt dok dlm stroller
dia suka berdukung dlm carrier aje
car seat pun elok lg..
mungkin nak beli play mat lagi satu
excitednya nak mula shopping
aku bajet tak lebih 2000 utk semuanya termasuklah breastpump yg aku idam2kan..
mmg menyambut bayi mmg costly
tp as a parent
kita selalu nak yg terbaik utk anak kita
aku akan mula shopping bulan 7 nanti
so still ada masa utk survey lagi..
still tunggu masa sale nanti
kot boleh dpt better bargain
anyhow perut aku makin membesar skrg
aku rasa happy bila si kecik ni dah mula bergerak
satu perasaan yg paling menenangkan
aku rasa semua ibu pun rasa happy bila mula rasa pergerakan bayi mereka
semoga aku lebih sihat lepas nih
semoga aku lebih kuat melalui pengalaman ke2 ni
alahai..
teringat air tebu
dah lama aku mintak nak minum
tp doktor lak tak bg
tp bak kata mak akui
pg ler cari..
minum sikit2 jer
asal hilang kempunan