Pages

18 January, 2018

Aku blogger picisan!

Aku ada jugak azam nak kurangkan merempan dalam blog ni,dah lama rasanya aku tak tulis benda bermanfaat macam entry Beli Rumah sub-sale aku yang memang hit dalam search engine sejak 5-6 tahun lepas which is smp skrg pun aku masih terima banyak emel yang bertanyakan tentang permasalahan pembelian rumah sub-sales.Aku ada masa memang aku akan jawab,sebab aku pun paham betapa sakit jiwanya melalui fasa disbursement bank masa membeli rumah kami duduk sekarang ni..Kalo diberi peluang nak repeat tak beli sub-sales-aku seriklah..Aku teringin nak beli rumah baru under development pulak.Kurang2 aku kuranglah dosa maki hamun bank,pastu maki-hamun tuan lawyer lembab….phuhhh!!

Doakan semoga kami murah rezeki nak beli rumah sebiji lagi yang lebih selesa seiring dengan usia anak2 yang makin membesar ni.Berangan nak beli rumah banglo setingkat,ada 5 bilik,4 bilik air,2 kitchen,2 hall,porch yang boleh masuk 3 biji kereta.Wah..bab berangan kan..sapa pun x leh lawan.Takperlah berangan,bukan kena bayar pun.Dosa pun tak..berangan macam ni sbnrnya memberi motivasi semoga kami suami-isteri berusaha lebih kuat lagi semoga dapat berikan yang terbaik utk anak2 kami.

Suatu masa nanti anak2 semua akan berumahtangga,ada anak-aku naklah rumah aku nanti selesa anak menantu nak tido baring.Biar ada ruang privasi masing2 wpun balik rumah mak/pak mertua gitu.Kenapa aku cakap macam ni..sebab aku dah laluinya skrg.Nak balik rumah mak,tak boleh balik tido serentak semua.Wpun kita tak kisah nak tido berlonggok,tapi kita skrg dah ada suami-ipar-duai,anak2 perempuan yang makin membesar,soal aurat tu bukan soal remeh temeh.Begitu jugak kalo balik kg suami,kena smp awal kalo nak berebut bilik tido or else tidolah tengah rumah-tempat orang lalu lalang.Sebab itu aku sangat bermotivasi untuk ada rumah besar sikit.Bukanlah ada rumah besar nak membongak yea.rumah itu sebagai alat mencari keselesaan untuk berehat aje.

Tapi sejak aku kurang masa berblog,aku berblog semata2 berkongsi rasa & sebagai catatan peribadi aku tentang kehidupan aku bergelar mama kepada 3 cahayamata & strugglenya menghadapi anak2 yang kesemuanya makin membesar,berbagai ragam & karektor masing.

Aku akan cuba kurangkan merempan & akan mula berkongsi cerita yang bermanafaat bila aku ada ruang & info yang cukup untuk aku kongsikan.Aku tak suka berblog utk benda yang aku tak alami sndr-sebab penceritaannya akan jadi statik,tak berjiwa.Jadi aku suka berkongsi cerita jika aku dah go through those event barulah seronok nak bercerita.Aku tahu ada blogger yang suka berblog guna hasil info daripada pak google,hasilnya tak lahir dari hati & tak sampai pada pembaca.Mana datang seronoknya?

Dulu aku rajin share ttg hotel yang sempat aku menginap,kedai makan best –sekarang pegi JJCM nak pegang hp pun tak leh sbb melayan si Adeeb yang sangat tak terduga aksinya.Budak panjang akal ni..seriau kami laki bini-tak leh leka langsung.Ada jugak budak yang mandi tomyam kalo x tgk si Adeeb masa makan kat luar.

Tapi itu dululah,bila roh blogger meresap setiap inci.Even nak buat apa2 pun,kamera memang kawan baik untuk berblog,Apalah blog tanpa gambar kan..macam minum kopi tak bergula.

Apapun niat kita berblog,semoga ada amal yang sedikit-semoga ada ilmu yang bermanfaat & semoga menjadi medium bersahabat dengan para sahabat maya.Aku masih ada circle of blogger friend yang memang stick smp skrg,alhamdulillah.

Ok.esok panjang umur sambung merepek lagi.Nak menyiapkan report yang tak siap2 lagi,Mood demam tak move on lagi katanya!!

Huhuhuhu!!


 Pix:en google






1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)