Pages

08 April, 2014

Iphone vs Samsung

Semalam ada kawan yang tanya
Dia nak dapat durian runtuh
Ura2 nak sambar satu smart phone

Antara iphone & samsung 
Mana satu lebih baik

Aku pernah guna Samsung
Dan sekarang pengguna tegar iphone5
Aku xmo explain dari segi spec bagai
Itu sumer blh google

Aku kira dari sudut pengalaman
Seorang perempuan macam aku
Yang buta @ tak mahir it sgt nih
Yang hadap handphone utk sms utk call aje
Aku lebih merasakan iphone lebih baik

Icon serba interaktif
Capaian yang laju
Mudah digunakan
Friendly user
Tak pernah lagi hang masa guna
Compared masa guna Samsung dulu

Kualiti gambar sharp
Macam2 option pulak tuh
Nak edit gambar pun macam2 pilihan tersedia

Bateri still ok
Tahan 24jam
Tapi mesti tiap2 hari kena caj

Rega iphone memang stabil
Jarang dengar iphone turun rega
Resale value pun tinggi
Iphone 4s sampai sekarang rega RM1k tak kurang kalo 2nd hand

Apps utk iphone
Beratus ribu utk dipilih
Macam2 smp yang pelik2 pun ada
But seriously seronok browse catalog apps thru itunes
Mmg giler!

Bagi aku alah membeli menang memakai
Memang iphone mahal jugak
Tapi memang puas hati smp skrg

Apapun tepuk dada
Tanya selera
Lain padang lain belalang
Katanya...

Aku jenis pakai handphone sampai roboh 
Maksudnya selagi tak rosak
Jangan mimpi nak beli baru
Pakailah smp flat

Iphone nih hadiah dari en papa
Lagiler sayang kan..


Tggu en papa hadiah iphone6 pulak
Hahahhaha!!

Tak menahan nafsu :)

1 comment:

ayu said...

Hehe...cantik gak kualiti gambar iphone..