Pages

13 March, 2013

terkejut + takut +BLUR


its true :)

seriously memang masih terkejut
dgn rezeki yang tak disangka2 nih
sebabnya sejak 1 tahun lebih
aku memang kerap buat UPT test
pantang lewat mesti beli kat Guardian KL Sentral
dan pg toilet try siap2 sblm catch next train ke opis

kali nih buat test sambil lewa
sebab perut tgh meragam nak membuang
celup test kit dlm urine
dan biarkan shj
tanpa sibuk2 nak tgk macam selalu

elok sudah segala urusan
terkejut tgk ada 2 line wpun sebelah line tak berapa nak terang
nak pg makan pun tak lalu
sebab rasa macam nak melompat2
1st time makan kat The Meal tak habis pon

sejak tau confirm pregnant
banyak benda aku google
dah 4 tahun kot tak pregnant
banyak benda aku lupa
even aku tertanya2 when is the correct time nak wat check up
sigh#

termenung tgk lemari baju
tgk baju2 pregnant yang masih elok
kot leh sarung balik nanti

terus google hospital bersalin
disebabkan dah pindah rumah skrg ni
option yang ada samada CAH, HPJ Private Wings @ An Nur/Azzahrah  Bangi shj

aku try dapatkan appointment kat HPJ Private Wings
under gynae Dr Hamidah
aku baca review dia bagus
malah queue utk dia sgt panjang
aku try dapatkan semalam
hari nih HPJ dah call, bagitau 18/4 start check up
aku jadi blur..takkan 10 minggu dah start check up kot?
ke aku yang blurrrr ??

tapi under private wing nih kita kena gi wat check up means buat buku check up
amik darah,urine bagai-buat buku then baru bawak g HPJ?
aku jadi pelik...laaa...bukan ke 1st check up buat kat sana terus?

pelik !!

satu hal pulak aku nak kena g klinik kerajaan @ swasta utk buat buku
dan kelek buku tuh utk 1st appointment jugak
kalo gitu baik aku terus check up tpt lain
dan beranak jer kat situ
sgt menyusahkan

lagi satu kalo klinik kerajaan mana nak amik kes bawah 10 mggu nak buat buku merah
2x pelik aku rasa
ke mmg macam tuh prosedurnya ?

tgh memikir lagik utk proceed @ not to proceed dgn FPP, HPJ
if not mungkin opt ke An Nur /Azzahrah Bangi jugak
tapi kalo ikut jarak HPJ yang paling hampir
dan dari segi kosnya mmg aku prefer HPJ lagik..

takper balik bincang-gaduh sampai puas hati dgn en papa dulu
biar sama2 puas hati

aku nak segalanya berjalan dgn baik
aku ibu mengandung yang dikategori berisiko tinggi
kehamilan Auni dahulu 4 tahun lepas:-

BP tinggi
bedriden
Waterbeg leaked 16w
pre-eklampsia
placenta previa 2nd degree

lapsed mengandung 4 tahun lamanya
diikuti dgn keguguran- ectopic pregnancy 2x

alahai..nak tulis taip pun rasa nak nangis!!

doakan aku yea

kadang2 aku rasa aku takut
semua benda aku takut nak buat sekarang
nak makan itu-google dulu
kopi-teh pun tak berani nak minum
nak turun-naik tangga rumah pun jadi takut

yea..aku takut

pengalaman lalu mematangkan aku
tapi masih tak menghilangkan ketakutan aku

aku bukan serik dgn ujian Allah
cuma aku takut aku tak kuat :(








3 comments:

Marsha~ said...

semoga segalanya dipermudahkan.... amin

Suliana said...

akak, klu klinik kesihatan once prgnt dah blh buka buku merah. pastu akak carry la buku tu kemana akak nak check up lepas tu. may be itu yg dimaksudkan HPJ. ups, HpJ ni hospital putrajaya ke?

Imaan09 said...

alaa..sian kakak. xpe, hati2 tu kan bagus..