Pages

17 July, 2016

Salam Aidilfitri 2016

Sebelum aku merepek lebih panjang
Ampun & maaf sebab agak lama aku menyepikan diri dari menaip dalam blog ni
Dari awal posa lagi smplah hari ni barulah ada masa nak hadap blog


Super busy weii!!

Rasanya belum terlambat nak ucap Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin buat semua sahabat maya yang masih sudi berkunjung ke blog aku ni

Tahun ni giliran beraya di Terengganu
Sehari sebelum raya baru kami balik kg
Motif?
Takmo sangkut dalam kesesakan jalanraya di highway
Alhamdulillah
Bertolak pukul 7:30 sampai Dungun 12tghr
Giler cepat..

Esok paginya awal pagi dah bangun
Siapkan kanak2 berbaju raya
Tahun ni tema Merah 
Sila pengsan!

Jadi untuk panas enjin blog ni
Sila layan gambar2 yang sempat snap guna handphone aje
Nanti ada masa aku menaip lagi
Banyak citer nak share tapi as usual masa tak berapa nak ada.



*tuan tanah dgn satu2nya anak bujang

*3 orang anakanda berbaju merah liplapliplap

*keluarga kecil ambe!

Pagi raya menu kat Dungun
Ada nasi dagang,ketupat palas style sana yang manis,rendang Ayam,sate,kuah kacang,nasi himpit serta menu wajib-tapai daun getah..super sedap!!

*yang sempat snap sebelum selamat sejahtera dalam perut masing2

*nasi dagang hasil air tangan kakak ipar yang buat aku makan 2-3 round!!

Raya kat Terengganu bagi aku biasa2 aje
Raya pertama aje berjalan rumah sanak saudara yang tinggal kat kawasan kampung suami,masuk Raya kedua aku lemau..duduk rumah memanjang tido aje!

Ok..cukup setakat ini..Nanti aku free aku sambung merepek lagi
Nak jalan blog kawan2,say hi bye2..

Suka tgk gambar raya kawan2..
Fb pun penuh gambar raya
So meriah.

Ok..pelan2 blogwalking..

Jupe lagik!





No comments: