Pages

21 August, 2015

WHATSAPP group!

Aku yakin kita semua kalo tak semua pun
Pasti 80% pengguna tegar smartphone
Tak kisahlah jenama apapun
Asalkan ianya smartphone

Kalo dah nama pengguna smartphone
Wajiblah ada at least 1 media sosial 
Macam aku -adalah pengguna fb ,ig & whatsapp tegar
We Chat,telegram sumer aku takde
Hanya 3 atas tuh shj

Bila dah ada whatsapp group
Confirmlah kawan2 gi create satu group 
Kadang2 bukan kata tak suka
Tapi secara eloknya
Ko gi lah tanya dia tu
Mahu ke tak?
Suka ke tak?
Jgn main tagged masuk dlm group
Itu kurang adab namanya

Whatsapp group ni bagi aku
Memang macam zaman tele-conference Telekom beramai2 dulu
Bezanya ko kena taip
Tak pun ko leh share gambar
Selfie bagai
Blh jugak share suara

Mula2 semua ok
Tapi bila silap topik 
Blh jadi rusuhan dlm whatsapp group tu
Ko sentap
Aku sentap
Dia sentap
Kena pulak yang emo
Left group!!

Dari niat awal nak merapatkan ukhwah
Ko dah rosakkan satu tali ukhwah

Belum lagi bab bergebang sampai 2-3 am
Aiyokhh
Get a life weiii
Gi jupe mana2
Borak smp lebam

Kadang2 terfikir
Takde keja lain ke mengadap hp 24jam
Tak makan-minum
Tak solat
Takde anak ke nak tgk?

Bila kita tak join 
Dok mengusik bukan2
Aiyokhhhh..
Mulalah sebut "malam jumaat ke smlm"

Sgt hampeh betul!


*screenshot aku merepek dlm fb smlm"

Bagi aku ler 
Semua benda ada limitation
Aku hanya melayan whatsapp kalo aku free
Kalo aku menyampah aku mute kan sje group tu
Tak kuasa nak layan
Aku jarang left group
Selalunya aku pm admin
Mtk remove aku aje kalo aku xmo join lg

Berwhatsapplah secara berhemah
Jaga hati semua orang
Jaga ayat yang kita guna
Jangan share gambar yang tak senonoh
Simpan ajelah utk diri sendiri
Tak yah tayang apa yang ko ada
Tak yah jek apa yang ko terima
Takde sapa nak tau

Share benda2 yang beri manafaat
Biar pahala berpanjangan
Pahala free takmo?

Rugilah!!

Sekian
Pesanan khidmat masyarakat!



2 comments:

Ani Ahmad said...

Betul betul. Saya setuju. Hehe

QASEEH HATIKU QASEEH said...

yaa...sy pun dlm dilema dgn grup watsap skola..dah left..org add balik..skrg ni..sy silent mode..mendiamkan diri.. dah tegur baik2 tp dlm grup stil ada yg degil n suka mmbincangkan topik hot 18sx..gbr 18sx..kata x bes klu x hot..lg pun dlm tu semua x under age..aduii sakit kepala..berwatsap 24 hrs..lps tu brbual mcm kn tak sedar diri tu isteri org somi org..pangillan syg daling segala..byk ckp2 merapu kosong ..tujuan nak mengeratkan silaturahim mcm dah terlebih2 plk..terover ramah jadinya..pling hebat trjadi kes cerai barai sbb grup tu..sy da nasihat baik2 tp d jadikan bahan plk..sedih sgtttt..rasa nya sy akan pm admin grup mnat remove..x te pikir plk idea tu..tqvm