Pages

05 July, 2015

Berbuka di Palm Hill Cafe @Shangri-La Putrajaya

Semalam menang loteri agaknya
Ada orang nak belanja berbuka
Nun kat Shangri La Putrajaya

Rezeki jangan ditolak
Musuh jangan di cari
Kata orang kan!

Im not a big fan of Ramadhan buffet
Since before!
Sebab utama mahal yaa ampun
Aku mmg tak mampuler
Rakyat super ramai
Nak berabis beratus semata2 nak makan..
Kem salam....
Baik settle hutang mana yang ada daripada gi makan melayan nafsu gitu!

Keduanya ramai yaaa amat
Bukan sahaja orang Islam,yang bukan Islam pun suke makan buffet Ramadhan ni

Dan buffet Ramadhan selalunya lousy,tak refill pun
Memang manipulasi disitu pun yea jgk!

Dan terkejar2 dengan mengejar maghrib..Orang ramai,surau tak besar mana..kelam-kabut jadinya!

Tapi kalo buffet steamboat memang suker sgt
Lagipun buffet steamboat sepanjang tahun ada,rega pun stok mampu jengah kata orang!

Buffet Ramadhan kat Shangri-La reganya RM140 per pax
Series mahal!
Tapi dah orang belanja,jangan banyak bunyi

Aku tak sempat nak tangkap gambar makanan pun
Dah berkuntau dgn si Adeeb
Memang tak de masa nak bergambar bagai

Food spread mmg variety
Western pun ada-merasalah try lasagna & pizzanya
Nasi lauk pauk jangan cakaplah
Kuih tradisional ntah berapa jenis
Salad macam2 jenis
Soup ada 2-3 jenis kalo tak silap aku
Kek berpuluh2 jenis-ini mmg jadi perhatian anak2 aku.Sumer suka makan kek.
Aiskrim macam2 flavour!
Air berjenis2-ini mmg kaunter ulang tayang muka aku!Bulan posa aku mmg kuat minum dari makan.
Buah-buahan segala jenis ada
BBQ  pun ada..
MasyaAllah..mmg rambang mata!

Jadi layan jer lah gambar kami
Ini jer yang sempat snap
Sebelum berkejar-kejaran sama si Adeeb yang super lasak!

*proud mom of three kids

*gambar 5 beranak depan lif/dah nak balik pun!

Apapun pada mereka yang berkemampuan,blhlah try g berbuka disana.Kena wat reservation dulu yea.Sila google ctc number.

Tq Tan Wee Kee & AC for your generosity.Next year belanja kami lagik!

Ada sapa2 lagi nak belanja?

Besar tapak tangan,nyiru kami tadahkan!



No comments: