Pages

25 May, 2015

Sukan Sekolah -family time!

Sejak anak2 sekolah
Memang aku & suami
Dah bertekad bagi komitmen penuh utk aktiviti persekolahan anak2
Kalo aku takde
Aku kena make sure hubby ada

Aku dulu kecik2
Mak ayah teruk keja
Adik beradik ramai rapat2 pulak tuh
Kena pulak arwah ayah meninggal masa umur aku 9 tahun

Nak mintak mak datang tgk aku amik hadiah kecemerlangan hujung tahun pun mak tak sempat nak amik
Sbb banyak sgt kekangan
Wpun aku faham kesusahan mak
Tapi jauh disudut hati
Kan best kalo mak datang tgk Lin
Sedih tgk orang lain seronok mak bapak datang bagi sokongan moral

Allahuakhbar
Aku budak sgt
Apalah sgt yang aku faham ttg erti susah

Sebab itu aku nekad
Akan adakan masa utk anak2
Walau sibuk macammana pun

So semalam berlangsung acara sukan tahunan Tabika Perpaduan sekolah Auni
Aku awal pagi dah bangun
Excited kalah aku yang nak berlari

Aku lima beranak
Siap bertikar bagai
Piknik kekdahnya
Semata2 demi anak seorang

Tak banyak gambar sempat snap
Aku sibuk dgn si Adeeb
Asik mtk dukung 24 jam
Sabor jerlah!!


*gambar Auni masa berbaris utk acara sukaneka


*dan si gomok adeeb yang xmo bjalan-asik mintak dukung 24 jam

Acara tamat dalam pukul 12
G makan tghr kat kedai baru balik umah
Smp umah aku pengsan beramai2
Migrain,muntah2

Allahaiii...mmg sakit sungguh 
Dan hari ni mmg aku MC
Tak larat sggh rasa badan kali ni

Kalah orang berlarik

Choyy!!



1 comment:

Rohani Hashim said...

Betol kaklyn, sy dulu pn ms kecik2 mana ada mak ayah dtg,walhal sy anak bongsu abg2 semua dh besor. Ayah mmg nelayan keluar subuh,ptg br balik,mak kat rumah. Ntah maybe sbb dh diajar mcm tu kan. So ok kan ajer...

Tp kita memang mcm tu,mesti xnak anak alami apa yg kita alami kan,mesti nk bg lebih pd anak...hehe lambat lg sy nak merasa gini kaklyn kikiki