Pages

26 May, 2015

Adeeb @ 18 month

Membesarkan anak lelaki
Memang cabaran hebat utk aku
Dgn adanya anak sulung & kedua perempuan sebelum ini
Yang tak susah sgt nak dikawal

Being a mom to Adeeb
Aku kena keep fit 2x ganda dari dia
Kena panjang akal lebih lagi dari dia
Kena lagi lasak dari dia

Dia tak reti dok diam
Memanjat memang hobi no wahid
Suka buat aksi stunt yang buat mama darah tinggi
Sekarang ada penyakit suka buang nappy
Tak mo pakai nappy
Kalo dah pandai nak bagitau nak weewee ke nak poopoo ke
Senanglah mama potty train awal sikit
Ini haram x tau lagik
Alih2 suka2 hati membuang
Memang menguji kesabaran betul

Makan dgn dia
Dgn kita sekali kena pakai bip
Nak suap sendiri
Nak dok kat kerusi orang tua
Dok baby chair takmo
Memang pas makan dgn dia
Macam makan 10 orang sepahnya

Tapi dalam notty tuh
Dia anak paling manja 
Suka baring atas dada 
Pantang mama landing
Mesti panjat nak baring atas dada mama
Menangis mengadu boleh tahan
Kalo kakak cubit ke
Kakak bawak lari bantal busuk dia ke
Memang dia akan mengadu punya

Kakak2 rajin mengusik adik tuh
Selagi tak nangis tak berenti mengusik

Sabarlah mama!


*takmo pakai nappy,berboleng merata rumah


*gambar nih culik dari fb cikgu taska,suka nak mamam sendiri


*geram tgk tangan tuh!!

*hobi basuh pinggan mama!

Kemujurannya
Adeeb jarang sakit sekarang ni
Alhamdulillah
Segala puji bagi Allah
Nikmat sihat utk anak pun tanda kemurahan rezeki utk kita kan?

Setakat batuk-flu
Adatlah dok ramai2 kat taska tuh
Memang mudah berjangkit

Kalo Adeeb flu mmg aku tak bagi ubat makan
Bagi spray Sterimar aje kat hidung
Dan kalo batuk teruk sgt baru bagi Salbutamol-ubat cair kahak
Selalunya menjadi utk Adeeb

Semoga Adeeb membesar dgn sihat
Dan jadi anak yang baik
Mama doa yang baik2 utk Adeeb
Kot boleh sorang ni jadi Tahfiz Al-quran
Jadikler..

Kena kejar akhirat dulu
Baru dunia akan menyusul

Moga-moga
Allah kabulkan!



2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh rajin menolong siap basuh pinggan ;-)