Pages

03 April, 2015

Acute Appendicitis & en papa!

The The Maafkan aku
Telah mengabaikan blog ni
Almost 2 minggu rasanya
Hidup sedikit huru hara

Minggu lepas suami tercinta
Dimasukkan ke hospital kerana pembedahan kecemasan untuk penyakit Acute Appendicitis.

Memang tak expect dia akan sakit macam tuh sekali
Mulanya Isnin lepas dia mengadu sakit perut
Aku yang naif nih expect dia kena gastrik
Sbb mmg ada history recurrent gastritis.

Balik umah tgk dia berguling atas katil
Makan takmo
Minum takmo
Malam dalam kul 10pm aku paksa gi klinik
GP tgk ada history gastrik-makanya diberi satu suntikan

But still the whole nite dia sakit bergulung2
Makanya lepas htr anak g sekolah,si Adeeb g taska -pegilah ke KK
Presint 9 Putrajaya
Amik darah,urine
White cell count tinggi
Dan husband mmg confirm sakit yg amat  di sebrlah bawah kanan perutnya
Gp suspected appendic-makanya refer ke ED HPJ.

As expected,dr kat hosp pjaya takmo tunggu lama
Ditahan di ward
Takut makin melarat @ pecah kata doktor
Puasalah en papa,tapi disebabkan banyak kes lebih emergency -dekat 34 jam husband dipuasakan sbb OT room full.
Serious kesian but still kena faham,banyak lagi kes kecemasan macam czer bagai..

Bila dah confirm OT,aku pun menunggulah kat luar OT


-gambar sblm ditolak msk OT -ada hati nak senyum lagik!

Tak sangka dekat 3 jam husband dlm bilik OT.
Punyalah susah hati..tuhan aje yang tau

Dah kuar OT
Mmg dia sgt lemah
Full bius kata doktor
Sedih pulak tgk husband sakit macam tuh sekali


Masa nih lah rasa 
Aduhai tak boleh bayang kalo hidup tanpa husband aku nih
Sayang suami woiiii!!

Apapun next day,Doktor dischargekan
Sekarang masih MC 2 minggu.

Semoga Allah beri kesihatan yang baik utk papa
Tolong jaga diri untuk kami yea

Dari mama,Ain,Auni & Adeeb

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Mmg macam tu kalau kena Q di hospital Kerajaan...byk kes....harap awak & suami dpt memahami..sebab dulu saya pun keja spital Gomen..hihih

Saya doakan suami cepat sembuh..

Rohani Hashim said...

Alhamdulillah kaklynnn...dah selamat semua nya kan....