Pages

10 January, 2014

Back to reality :(

Akhirnya cuti 60 hari habis jugak
Hari nih masanya telah tiba
Kembali pada rutin
Berkejar dgn masa
Kejar tren 
Kejar anak2 mandi
Paksa anak2 makan breakfast

Ohh ini bukan mengeluh
Ini realiti ibu beranak tiga
Yang ada 2 anak yang bersekolah
Dan ada baby kecik berusia 2 bulan 

Mujur jiran yang sama
Sanggup jaga,amik & hantar Ain & Auni ke sekolah
Alhamdulillah

Baby Adeeb aku hantar ke taska
Hopefully tak meragam
Mudah tido hdknya
Pandai2lah cikgu mengurusnya
Bukan murah bayar taska sekarang

Seriously rasa macam blur nak masuk opis hari nih
Tapi tanggungjawab ttp tanggungjawab
Banyak misi & projek tahun ini
Ada juga agenda penting sebelum 1/4 pertama tahun ini
Semoga berjalan lancar

Aku cuma harap pagi2 nih
Tak payah mengadap boss lagik
Macam lemau jer 1st day nak mengadap dia
Rosak mood keja
Hahahhaahaha!!

Aku takkan selamanya bekerja macam nih
Pg gelap balik gelap
Ada impian & cita2 utk resign paling lewat umur 39 tahun
Just enough time nak jadi SAHM for good
Komitmen pun dah settle masa tu
Sementara ini bekerja selagi terdaya
Bekerja jugak satu ibadah

Stress keja ada dimana2
Dok umah saje pun stress jugak
Sbb itu aku kata ini semua bergantung pada individu
Aku suka duduk rumah tapi ada masa stress jugak dgr anak bergaduh tak habis2,stress tggu suami lambat balik,stress dgn keja2 domestik yang x habis2!!
Ada pro & cons katanya.
Hahahahahaha!!

Doa banyak2 pagi Jumaat
Semoga Allah tambahkan rezeki yang halal,anugerahkan kesihatan yang baik & umur yang panjang.
Aminnnnnnnnnn....


-belum smp opis dah rindu sgt sama si dompok nih-









3 comments:

Ibu n Abah said...

Makin comei si bujang
Padanlaa lyn merindu.......

ibuafiqahhuzaifah said...

salam..

selamat kembali bekerja...
tabahkan hati..

Marsha~ said...

tembammmm........ sian dia dok taska eh.. takpelah cari rezeki