Pages

09 April, 2013

9 mggu yg lelah

Sudah 3 mggu lebih
Aku x berapa sihat
Semalam menyerah diri ke HPJ

BP naik mendadak
Makan - muntah
Badan lembik
Dehidrated
Spot bleeding

Aku cuak
Aku jugak rasa penat
Jemu melihatkan diri sndr

Sesungguhnya
Kandungan ke-3 ini
Memberi cabaran yg maha hebat
Dimana sewaktu aku mgdgkan kak ain & auni dulu
Morning sickness mcm nih hanya berlaku waktu pg
Bukan sepjg hr spt skrg

Aku rasa macam totally lost
Tapi cepat2 istighfar
Dan berdoa smg fasa ini cepat2 tamat

Jgn pelik tgk aku
24jam lembik x bermaya
Di rumah aku hy terbaring atas sofa
Betul2 bukan aku

Rumah x serupa rumah
Tunggang terbalik

Sedih dgn keadaan aku skrg
Sdh 3 mggu berturut2 aku on-off dtg keja
Aku benci pg keja
Dgn kedudukan toilet yg jauh
Ssh nk berlari utk muntah
Aku benci kena naik erl/lrt
Bukan semua org nmpk kita preggy
Berdirilah smp ke sdh
Aku kdg2 menahan muntah yg maha hebat bila terbau yg pelik2
Wpun journey 17minit dr Pjy-Sentral

Seksa sggh aku rasakan
Menangis sorang2
Muntah lilah di sentral toilet
Kdg2 x smpt smp sinki
Berhambur atas lantai
Jenuh plak nak kutip/lap dgn tisu

Jadi ke pejabat waktu ini
Umpama nightmare bagi aku
Seriously aku sgt penat dgn mabukku kali ini
Tak tau nak marah dgn siapa
Tp ini bhgn aku

Aku cuma harap aku kuat
Aku cuma harap Allah bg pinjamkan sedikit kekuatan & kesabaran utk aku lalui fasa ini

Mode : sgt down ;(



* aku dah hilang seri even dlm gambar ;(

5 comments:

Dr Singa said...

take care awak!!

Daddy Ziyyad said...

Sabar..dugaanNya..ujianNya...macam wife saya juga..1st & 2nd pregnancy, okay...yg ketiga ni, siap ada hyperthyroid..

gadisBunga™ said...

hebat jugak dugaan akak preggy kali ni...

Suliana said...

sabar ye kak. moga yg terbaik utk dirimu..

Ibu n Abah said...

Semuga semuanya berakhir dgn baik..