Pages

17 February, 2010

monologku...



last 4 days
aku & family balik kg ke tganu
spt tahun2 yg sblmnya
tiap kali CNY
ke kg ler tpt melepak
tp kali nih
aku takde amik extra leave
aku hanya bercuti dgn allocated leave dr govt shj
sbbnya next 19/2
aku akan on leave lg

smp kg..wahhh tgk umah MIL ku tgh on renovation
sinced next month by 13/3
BIL ku nak kawin lak..
so operasi membesarkan umah nampaknya..
ish..ishh...

aku tak kemana di kg
MIL ku wat tahlil 100 hr utk FIL ku
bg aku...
pendapat peribadilah
kenapa kena diadakan terlalu banyak kenduri tahlil
apalah salahnya
kalo duit utk tahlil tuh
digunakan utk bersedekah pd anak2 yatim..pd fakir miskin @ beli sesuatu yg memberi manfaat pd org lain & pahalanya smp utk si arwah
pendapat aku ler...
tp dah nak buat sgt..ikutkan ajer..sapaler aku nak bersuara kan!!
even mak aku pun tiap2 tahun nak wat kenduri tahlil
utk arwah abah...
so nak kata apa?
diam jer lah...

lately
aku suker sgt
baca blog2 yg mostly pasal makanan
aku mmg suker makan
sgt suker...
sbb tu ler badan aku makin hari makin naik..
kwang3x...

saje ku paste dicn

http://www.mamafami.blogspot.com
http://www.kekcoklat-naz.blogspot.com

sangat menarik & sangat kreatif bg aku
utk aku yg tak pdi buat kek
tak pdi nak buat kuih
sgt sesuwei...
saje menjamu mata..
seronok sgt tgk
banyak lg
tp ini aje yg kupaste kan dahulu..

dan aku dah cuba beli & makan kek kak naz
kek choc moistnya
sgt sedap...


(percayalah sgt SEDAAAAAAAPPP!!)

kak naz..
saya tolong promote yek....


bilaler aku nak pdi buat kek nih...
sbbnya mak pun jarang wat kek...
wat kuih jauh sekali
aku hanya pandai masak lauk jer..

apapun misi akan dtg
belajar dr yg pakar!!
hehehe.....

ntah bila tak tau lak aku...
next trip..melaka...
ain dah mengaruk
nak beli swimming suitnya..
yea ain..mama ingat!!
mana nak carik ..
kena merayap nun ke jusco nampaknya

No comments: