Pages

30 November, 2012

percutian mega - bukan sekadar berangan :))

bestnya berlunjur kaki tepi kolam kan?


aku yakin ramai antara kita
yang suka melancong
yang suka bercuti
yang suka nak tengok tempat orang

kadang2
selalu2
jarang2

pasti kita nak bercuti jugak sekali dalam setahun
paling dekat pun
mesti nak g PD.Bagan Lalang ke

aku punya pemahaman sendiri
tentang bercuti
selain merehatkan minda
membuang duit secara berhemah
ia juga salah sata cara utk spend masa bersama anak2 ahli keluarga
dan jugak utk tgk tempat orang
rasakan budaya,serta masakan orang lain
dalam masa yang sama- shopping!!

sure ramai antara kita berangan nak ke luar negara
tipulah kalo kata takde kan!!

aku pun selalu berangan nak bawak anak2 melancong ke luar negara
tapi selalu pikir persoalan bajet
kalo dah sebut luar negara
dah tentu tukaran mata wang berbeza
kena pegi US/UK
lagi berganda2 kecil matawang RM kan

aku rasalah kan..
kita tak salah berangan
tapi apa salahnya kalo kita berangan
sambil bercita2

cita2 mesti seiring dengan perancangan

mula2 tetapkan DESTINASI impian masing2- tulis BESAR dalam note book VACATION anda

-eg : HK DISNEYLAND

jumlah anggota rombongan

-eg: 4 orang

masa , tempoh percutian - tempoh jangkaan untuk melancong

-eg-5h4m- tempoh dalam 16 bulan akan datang ( biarlah tempohnya lama lagik, asalkan perancangan kita menjadi)

start survey hotel, tempat makanan, tiket2 masuk utk taman tema dsbg

-list semua website yang menawarkan kadar berpatutan

selepas itu yang paling penting BAJET

-eg - RM 15K paling murah

sila kira2 semula-adakah cukup saving anda sebanyak itu ..ambil kira saving & kadar faedah jika anda menyimpan dalam bank..ambil kira jugak kemampuan kita setiap bulan utk percutian.let say ada bonus & ASB dividen- boleh campur sekali utk simpanan percutian kita.

banyak website yang mengajar cara2 utk kita merancang simpanan utk percutian

dan memang menarik !!

kat sini aku sertakan link utk "cara2 menyimpan untuk perancangan percutian "

-sini

-sini

banyak lagi- tapi kena rajin google

tip2 untuk dapat better deal atau yang murah2

selain beli tiket airline berbulan2 awal drpd tarikh penerbangan
-alert semua promosi AA/MAS- cuba2 nasib kot2 berjaya

rajinkan mengoogle semua maklumat yang berkenaan tempat percutian

merencana ittenary masing2- make sure dapatkan banyak rujukan terutamanya utk mereka2 yang dah pernah sampai ke sana

book hotel melalui pelbagai website spt agoda.booking.com.asia rooms,

serta stick to the budget - jangan mengelat!!DISIPLIN paling penting ok.

dan yang paling utama - DOA banyak2 , semoga Allah mempermudahkan perancangan kita-niat paling utama sbg nak melihat kebesaran ALLAH, nak tengok tempat orang, bukan nak bermegah2..nauzubillah!!

jadi sempena nak hujung tahun 2012

jom kita berangan secara berhemah!!

selamat berjaya :))






29 November, 2012

3 tahun 3 bulan -bittersweet moment













budak panjang akal nih
keletahnya
kadang2 buat kita geram
kadang2 rasa nak gigit2 jerk
kadang2 rasa nak gelak mengekek2

semalam elok tgh makan malam
suap dia makan
tiba2 dia tanya

"mama, mama tahu tak rumah ijat terbakar/"
rumah ijat mana ?

ijat upin-ipin tuh!!

tepuk dahi!!
hahahahaha

pengaruh upin ipin makin teruk budak nih!

ajak sembahyang jemaah
elok papa baca al fatihah
dia bantai baca doa makan kuat2
terus terbatal solat
dah masing2 gelak mengekek2

elok orang rukuk
dia bantai usik2 punggung orang
notty sgt2!!

alhamdulillah
dah lama auni tak kena attack lelah
syukur alhamdulillah!
lusa ingat nak bawak dia jupe paed
sbb nak tentukan utk stop flixotide @ tak

auni mudah sikit berbanding kakak
independent level lebih baik dr kakak
diaper less except waktu tido shj
still bottle feeding
sgt suka makan macam mama
x banyak ragam sgt
tp sgt sensitif
tak leh kena tegur sikit
tak leh kena marah sikit
merajuk sorang2!!

manja bukan main
pandai amik hati
mudah buat orang suka dgn dia

habit yang paling mama menyampah smp skrg
adalah suka sgt berlarik tak cukup tanah
dan kalo nangis sikit mesti nak muntah
haiyaaa!!

apapun seronok tgk Auni skrg
banyak cakap
suka tiru iklan tv, suka tgk you tube
menyanyi, berjoget
bijak bagi komen
dan yang paling penting makin sihat membesar!

alhamdulillah
cepatnya kamu membesar anakku :(


cinta hati mama !










28 November, 2012

im a proud working MOM!

dalam hati meronta2 nak update blog
nak merepek dalam blog terchinta nih
tapi as usual niat tak seiring dgn perbuatan

my job is piling and the list will be never end
with limited energy
time constraints
juggling between being mum,wife & full time working mum

mengejar closing end month Nov
mengejar pulak utk closing year end 2012
mengadap report yang sumer nak ad-hoc
melayan para boss yang makin bossy hujung2 tahun nih
buat sakit kepala!!

but still this is my job, my responsibilty
i love doing my job
its a part of me - my obsession
and im used to it
kalo aku merempan, lepas stress pun
its normal as human being
even dok rumah pun ramai meroyan stress jugak dlm Fb
but to wave goodbye to my current job
rasanya belum masanya !

i dont get any idea
for myself to tender resignation
and become a full time housewife

because i know nothing
instead of what im doing now
yes !!
that's me :(

im not like other super mom outsides
who can bake, who can sew,who can make craft
who is good in doing bussiness
who is granted with super natural talent !

thats make me thing
its not a right time
to be SAHM/WAHM

become a fulltime working mom
doesnt make me richer
but make me fully occupied

im also done a house chores like other's mom too
woke up early morning
prepare breakfast, even cook for lunch before going to work
and make dinner as well after get back from work
done laundry job nite time
cleaning,sweeping floor after dinner
play with the kids
bedtime stories
attend to Ain homeworks
assist on her phonetic
groceries shopping on weekend
and the list goes on

thats make me wonder
where the energy come from?

its a matter of responsibility

i just want to be a better person
become a good wife
become a good mum
become a loyal SERVANT
become a good staff

*its just a self explanation entry -even im fulltime work mum im still doing my job as mom- doesn't make me an excuse for not become a good mom to kiddos!

Quality time is better than quantity ok :))

*its really irritated to seen quarrel between mom's nowaday especially on Fb

an issue that always been raised :-

-between breasfeed or not
-between working or not
-choice of kids kindergarden
-choice of hospital
-paed issue
-gynae issue

bla.bla.bla..

its a bit complicated
when you're start comparing
and claims you're better than others

stupidos!

whatever choice we have taken

please bear on mind
respect others choices as well
doesnt mean your choice is better than others

TRUST ME
Every mom's want to provide a best for their own child
with their own capability
with their own resources


yes ,definitely IS TRUE!








25 November, 2012

10 Muharram 1414H


semalam pagi2 buta dah kuar
breakfast kat kedai depan rumah
mama is malas masak on weekend

misi utama mahu ke Lowyat
setelah melihatkan promo DELL yang giler dlm FB page mereka
smp sana - carik parking sedikit azab
itupun kul 1030am dah terpacak kat Low Yat
still susah carik parking

pg tgk kat concourse area GF Low Yat
tgk promo DELL
hajat dihati nak beli Lappy Ultrabook utk lohkong
setelah memikirkan smp skrg tak beli present besday dia mggu lepas tuh
so pusing2 jugak
Ultrabook DELL starting prices at RM1599 itupun kosong
xde Window 8
kalo nak Window 8 kena bayar lagik
nak tambah ram kena bayar lain pulak
nak anti virus lain rega
haiisssssssssssssshhh!!
+- 2k lebih bodo2

jadinya aku naik 2nd floor
jupe kiosk Acer
bersungguh salesman nih wat kempen
Acer V5 nya
yang menariknya
Window 8 ready installed
Anti Virus Kaspersky utk setahun
siap free 8 in 1 kits percuma
free carrier bag ACER yang sangat cantik
still sleek design, nipis & ringan 14'
ada processor I3
siap leh upgrade ram jadi 4GB
rega baru RM1450
itupun aku tawar lagik jadi RM1400
#silalempanglaju2

sleek design ,simple & sweet!!
 muahahhahaah!!
giler stress salesman tuh

bagi aku bargain mesti win-win situation
kalo takat rm50 nak berkira sangat
aku cabut kaki
carik tempat lain
berderet2 kot orang jual Lappy kat situ
mmg good bargain

so aku beli jerlah
malas nak memusing tempat lain lagik
dgn kanak2 nak berjalan di Low Yat
adalah sgt azab ok

balik dr Low Yat
aku cabut g Damansara Specialist Hospital
nak tgk anak DrSinga
warded due to major OP- boleh refer blog Dr yea
boleh pulak tersilap jalan
masuk Jln Duta - kuar exit Kota Damansara
mak aihhhh jammed sgt menyakitkan jiwa & raga kat depan Dataran Sunway
snails moving smp Mutiara Damansara
u-turn semula mencarik exit DU
baruler jupe hospitalnya
giler lama tak menjejakkan kaki kat sini

seronok jupe DrSinga
semoga Nina cepat sembuh!!

dok sekejap cabut balik rumah
si kenit Auni dah meragam
nak tido punya hal
buat susu sebotol tido smp rumah

malamnya after maghrib sempat g Tesco
segala mak-nenek kat rumah dah habis
cukup bulan sumer benda habis!!
tgk ada Back To School sales
ramainya ibubapa kat situ
rega baju brand Signature
memang betul2 murah
kos dalam RM6.90-RM 14.90 utk seragam sekolah rendah

sempat beli baju kurung 4 helai
kain baju kurung warna biru 2 helai
1 set pinafore
kasut 2 pasang
seluar track suit 2 helai
stokin 3 pasang
dan jugak anak tudung 2 helai
kos baru rm161.91
still x jupe kain baju sekolah agama yang warna hijau tuh
serta tudung awning putih
ingat nak pelan2 carik jugak tempat lain

apapun sedikit lega bila dah siap membeli barang2 sekolah anak
so kita tahu we're prepared for her school next year
memang mama yang terlebih excited
anak sulung nak masuk sekolah kan!!

dan cerita hari nih
pagi2 buta aku dah tercongok kat opis
kata pekerja contoh
komited lagi berwibawa

bluweekkk!!

banyak kerja kena siap nih sebelum hujung bulan
huhuhuhu!!

takmo dgr si katik meroyan kekdahnya!!

23 November, 2012

FINANCIAL MEDIATION BUREAU ( FMB )

hidup bawah tekanan dasar kapitalism.its about money--money--



hari nih aku teringin nak berkongsi ttg maklumat ini
Financial Mediation Bureau
adalah badan -NGO
sebagai orang tengah
untuk sebarang pertikaian antara pengguna- pihak intitusi perbankan

contohnya
A pengguna kad kredit Bank B
tetiba terima statement kad kredit
ada transaksi yang mengelirukan
yang menunjukkan transaksi yang tidak dilakukan oleh A sendiri

report dispute dgn Bank B
Bank B amik masa 14 hari utk keluarkan result investigation
bila kuar result - A bertanggungjawab atas transaksi itu & dikehendaki membayar keseluruhannya
A marah & tak berpuas hati
maka A disarankan merujuk kesnya pada FMB

FMB selalunya akan bertindak sebagai badan berkecuali
tidak memihak pada A  jugak pada bank B
penyiasatan akan dilakukan tanpa bias
berpandukan bukti dokumentasi yang diberikan oleh pihak bank & jugak mereka akan menjalankan penyiasatan terperinci dr pelbagai sudut

jadi sekiranya
kawan2 ada pertikaian dgn pihak Bank
bolehlah merujuk kepada FM

maklumat lanjut boleh lihat di website mereka disini

kenapa tetiba aku raise isu nih

-sbb tgh struggle fight dgn bank jugak nih,ada transaction online bayar bil air Kota Kinabalu- sampai 570 ringgit..bank kata kita liable to pay sedangkan kita tak tahu menahu pasal ni..sapa pulak yang tggl kat KK yang aku baik sgt nak tlg bayarkan bil nih..wallahuallam!!so tgh tggu result dpd FMB jugak ni..

so utk mereka yang ada masalah macam aku nih, adviceable to get help from FMB

fight for your right :))

Contact number : 03 22722811
Alamat               : Level 25 Dataran Kewangan,Dataran Takaful, No 4 Jalan Sultan Sulaiman,50000 KL

sharing is always caring!

22 November, 2012

mama is paranoid !

betul tuh :))


semalam result grading class untuk kak ain dah keluar
balik2 aje semalam
kak ain bagitau mama
ain dapat masuk kelas no 3 daripada 8 kelas utk tahun 1

walaupun bukan kelas pertama
mama still rasa seronok
jadiler nak
as long as kamu mahu belajar
kamu mahu berusaha lebih gigih
semoga jadi lebih baik nanti

mama doakan kamu berjaya dunia & akhirat
jadi pelajar yang tekun
yang hormatkan guru2
yang dikasihi kawan2
yang paling penting jadi contoh terbaik utk adik Auni

sejak dua menjak nih
aku adalah sedikit terlebih paranoid
aku mengaku aku seriau sikit
bila kak ain nak masuk Tahun 1 nih

aku dok pikir macammana anak aku nak masuk sekolah
macammana dia nak dandan diri dia sblm pg sekolah
pandaike dia ?
sebabnya kak ain aku akan transitkan kat taska
setelah balik sekolah agama
kalo pg2 nak g sekolah agama
aku leh siapkan dia awal2
tapi nak g sekolah kebangsaan sblh petang tuh
adoikhhh!!

tahu ke dia belanja kat kantin?
tak kena tolak anak aku?
dia kecik orangnya-takut kena buli
pandai pegi toilet sorang2 x?
ingat ker dia nak balik ke kelas sendiri nanti?

uwaaaaaaaaaaaaaaaa

mmg mama yang lebih paranoid!

tetiap hari aku pesan macam2 dgn dia
walaupun lambat lagi sekolah nak buka
sampai dia pun stress dgr aku pesan itu-ini

aku akan bercuti hari pertama kak ain sekolah
nak tgk m/mana dia naik van pg sekolah agama /sekolah kebangsaan
aku cuma harap ain jadi independent sikit
tak nangis
tak takut

pengalaman pertama seorang mama
anak nak masuk tahun 1

rasanya macam nak pegi interview kali pertama

haissssssshh!!





20 November, 2012

Sunway Lagoon - RM20 per person


 sempena ulangtahun Sunway Lagoon ke 20th SL telah berbesar hati
menurunkan harga tiket masuk
kepada rm20 seorang
setiap 20hb sehingga Mac 2013

untuk mereka2 yang anak2 dok tanya
nak pegi mana
nak jalan mana
mungkin sesuai kot nak bermandi-manda di SL

hari nih pun ada
tapi sorry lambat up entry nih
SL lebih baik pergi masa weekday
sbb weekend adalah sgt ramai

terma2 syarat2
hanya valid utk tarikh 20hb sahaja sehingga 20hb Mac nanti
terbuka untuk 1000 pelanggan pertama sahaja
kena provide i/c ok

mungkin boleh check website mereka disini

next month Dec jatuh hari Khamis
Tahun depan January-hari ahad
February & March -jatuh pada hari Rabu
so boleh start pikir hari2 yang sesuai nak bawak kanak2 ke sana

kadang2 pening nak accomodate cuti kanak2
sementara mama tgh busy year end closing nih

skrg tgh survey tempat shopping
barang2 sekolah kak ain
mama is excited lebih anak nak masuk sekolah
siap list panjang berjela
apa nak beli utk anakanda tercinta

siapa tahu kat mana dah start back to school sales ?

semalam wat kira2
barang2 nak masuk sekolah kak ain
baju-bajan jer dkt RM300+
belum campur stationery
buku2 sekolah
yuran sekolah

mama-sila pengsan 7-8x

baru anak sorang
kalo 4-5 orang
agaknya kena menabung start dari awal tahun

kesat peluh!!

19 November, 2012

Duit Hantaran -versi orang Utara

*warning awal2-ini pendapat peribadi tak mewakili sesiapa pun-harap maklum!

pic- google :)


aku ada isu menarik ttg ini
kebetulan adik ipar akan bernikah dgn orang utara bulan depan
kebetulan kak ipar aku bukak isu nih
duit hantaran orang Utara 

aku rasa ramai orang tahu kot
kalo di negeri2 lain selain pantai timur
kami panggil duit hantaran itu sebagai Duit Belanja hangus
kosnya mungkin serendah 5k- puluh2 ribu
selalunya duit hantaran nih ditetapkan oleh pihak keluarga pengantin perempuan 
dan ianya digunakan utk biaya majlis perkahwinan itu sendiri
selalunya akan diberi pada keluarga pengantin perempuan 
sebulan sebelum majlis @ mengikut ketetapan keluarga pengantin perempuan itu sendiri

selain duit hantaran, pihak perempuan akan menerima wang mas kahwin 
samada mengikut hak/syarat ditetapkan oleh negeri bermastautin
atau jugak mengikut ketetapan pihak perempuan itu sendiri
macam aku dulu-mas kawin ditetapkan RM1001.00 sahaja 
dan diberi selepas majlis akad nikah
memang hak mutlak pengantin perempuan sahaja 

isu yang cuba SIL nih bangkitkan
bilamana di bandingkan dgn cara pemberian duit hantaran di sebelah pantai timur
dimana mereka tak panggil Duit Hantaran
tetapi ianya Mas Kawin-dan akan diterima usai majlis pernikahan
kiranya keluarga perempuan tetapkan 5k
makanya 5k jugaklah pengantin perempuan akan terima 
dan mereka selalunya gunakan untuk membeli barang kemas

bagi aku -ikutlah adat negeri masing2
tak payah nak pertikai itu & ini
tak payah nak canang adat kamu lebih baik dpd yang lain

kalo itu rezeki ko dapat beli gelang besar,rantai besar lepas kawin
alhamdulillah..tak perlu nak canang kot !!

utk aku yang memang mengikut adat perkahwinan di utara @ Perak to be exact
begitulah adatnya
dan untuk aku secara peribadi
bukanlah pengemar tegar barang kemas
ada takde tak pernah jadi hal 
biarlah pakai apa yang ada

bagi aku -amalkan menerima & menghormati adat orang lain secara baik
tak perlu nak pertikai itu & ini
kalo taknak ikut adat orang
cari pasangan senegeri senang citer kan!!

bagus kalo semangat assabiah tuh kuat
tapi lagi bagus kalo ada fleksibel sikit
senang nak ke hulu-ke hilir

pendapat akulah
kalo betul suami itu sayangkan isterinya
sekali dalam tempoh 5 tahun
belilah barang kemas utk isteri
apa salahnya kan?

tak perlulah isteri nak kena tggu duit mas kawin sekali seumur hidup baru isteri dapat membeli atau dapat merasa nak pakai yang tebal2,yang cantik2

tak gitu?

peace !!





18 November, 2012

bukan seTENANG ini

view Pantai Kelulut, Marang Terengganu semalam

alhamdullillah 
selamat tiba ke rumah pukul 3pm tadi
setelah menghabiskan cuti awal muharram di kampung lohkong

percutian yang diharapkan semuanya akan berjalan dgn baik
tidak seperti yang aku harapkan
pergi dengan hati yang berbunga2
kembali dgn hati yang sebal 
pulang dgn penuh rasa sakit didada
dalam hati menangis Allah aje yang tahu

tak perlulah aku huraikan intipatinya
banyak hati perlu dijaga
banyak benda perlu dilindung jauh2 dari umpat keji orang

biarlah kadang2 kena belajar jadi hipokrit
asalkan semua hati2 kristal itu terjaga
letak duduknya

apapun aku hanya pemerhati bebas

melihat cantik mana pencak menari
memerhati acuan mereka menjadi atau tidak!

im hopeless
and surely helpless

kadang2 kita harapkan orang terpenting dalam hidup kita 
memahami,menyokong,back us back,
malangnya ....

semua itu hanya mimpi
angan2 tak sudah!!
bukan semua yang kita harapkan menjadi 
tercantik rupa bentuknya


wake up please!!

kadang2 penat mengalah
walaupun tahu mengalah bukan bermakna kita KALAH :(

biarlah masa yang menentukan semuanya


*maaf aku mmg gunakan blog nih tempat aku meroyan..





15 November, 2012

Happy 33rd Birthday Papa :))


>>our hero<<

If I Could...


If I could sing, I’d sing a song

Filled with love and praise,

Using notes and melody,

Musical bouquets...



If I could paint, with brush strokes I

Would show you how I feel,

The colors, light and texture

My love for you reveal...


If I could fly, I’d soar so high

Grazing heaven above,

Trailing a giant banner:

You is the one I love!

 
I can’t do those, but I can do this:

I can hug you tight and say

I hope your birthday is the best,

A joy-filled pleasure buffet!

By Joanna Fuchs


Selamat Hari Lahir
utk suami tercinta & papa terbaik buat Ain & Auni
kami sayang papa sangat2!!





14 November, 2012

cuti sekolah-1

model Hilux baru- kat Alamanda semalam :))


aku masih bekerja hari nih
tapi balik keja petang ni
aku & family akan balik kampung lohkong di Dungun

semalam dah pulun mengemas kain baju
sengaja bawak baju banyak sikit
kan sekarang musim hujan
kena plak style musim hujan kat Terengganu
pernah sekali kot 3 tahun lepas
3 hari tak turun tanah
sebab hujan non stop
stress!!

so mmg standby baju banyak2
terutamanya kanak2 riang itu

esok merupakan besday lohkong tercinta
lusa merupakan hari dimana arwah MIL meninggal setahun yang lalu
serba tak kena jadinya kita
nak sambut besday lohkong beria2 sgt
FYI- lohkong & arwah MIL berkongsi tarikh lahir yang sama

tgh pening kepala nak beli hadiah apa utk lohkong
rasanya dah lama tak bagi present apa2
setakat beli baju itu mmg x kiralah kan...
kalo beli baju dikira hadiah jugak
kira banyak kali ler dia dapat hadiah dari aku sepanjang tahun nih!!
ngelat!!

semalam aku sempat tgk wayang sama kanak2 di Alamanda
layan cerita Istanbul Aku Datang
mmg seronok ceritanya
x heavy sgt , even anak2 pun enjoy tergelak2
so recommended utk sesiapa yang teringin nak bawak kanak2 tgk wayang
asik kartun jer..boring jugak kan!!
thumbs up utk Lisa Surihani & Beto Kusyairi
Tomok..berlakon ok cuma feel kureng
takper..1st trial jadi hero tuh!

apapun mmg enjoy!
kalo rating- boleh ler bagi 4/5
kenapa 4- pegi tgk sendiri
hahahahaha

oklah..doakan smg perjalanan aku selamat
x hujan ptg2 nih


*ada hati nak singgah RNR Temerloh-mau makan tempoyak ikan patin!!


12 November, 2012

JJCM KUCHING-FINALE


Aku mintak maaf banyak2 
kali nih baru nak up citer Final JJCM Kuching
mmg amik masa sgt lama nak menyiapkan entry hari ke 3 nih
selain sibuk bekerja 
sibuk beraya Haji baru nih 
mmg x sempat nak telek gambar 

hari ketiga merupakan hari terakhir di Kuching 
pagi2 dah check out dr homestay 
travel guide kami bawak g breakfast 
dan kami dibawa ke pelbagai jenis muzium 

muzium yang aku masih ingat namanya 
Muzium Kuching 
Muzium Alam Semulajadi 
Muzium Kesenian 
ini pun ingat2 lupa muzium nih 
kedudukan antara satu sama lain dekat2 jerk 
kira kalo jalan kaki tuh x sempat nak berpeluh kata orang 
dan yang menariknya tiada bayaran dikenakan-PERCUMA 

bosan jugaklah utk org yang x berapa minat subjek sejarah mcm aku kan
tp utk mengenal Sarawak secara ringkas kunjungan ke Muzium mmg digalakkan
layan ajelah gambar di bawah..


mork house depan muzium..
dalam muzium kucing tuh...


aksi2 yang x mahu ditonton!
balik aje lawatan muzium tuh
kitorang g The Spring
tgk shopping mall terbesar di Kuching
tapi x menyopping pun
g makan Pizza Hut jerk

balik dr situ terus menuju ke Airport
check in baggage
mujur x kena excess baggage
legaa..

alhamdulillah , flight cuma delay 15 minit jerk
safely landed LCCT dalam kul 5pm rasanya

apapun Kuching mmg sesuai utk dilawati 
banyak tempat jugak yang x sempat aku lawat
sbbnya terikat dgn masa 
terkekang dgn keadaan cuaca
dan sangat kena tolerate dgn mood kanak2
susah nak travel dgn kanak2 ok
kalo mood meragam mmg sakit jiwa kita jadinya

utk mereka yang belum ke Kuching
rasanya boleh letak dalam wishlist
tempat yang wajar dikunjungi

phuhhh legaa
dah siap entry penutup Kuching

next vacation
insyaallah ada rezeki 
nak pegi KK pulak
itu kisah tahun depan pulak..
kalo AA nak bagi tiket murah macam g Kuching lagik
mana nak carik tiket g KUCHING RM68 pegi-balik ok..

sila mimpi!!


11 November, 2012

Auni 1st concert :))

merahnya mulut si kecik nih!!


pentas pertamanya!





semalam sempat jugak 

melapangkan masa tgk Auni buat persembahan
dalam konsert pertama taskanya


walaupun dalam keadaaan hujan

tapi kebanyakan ibubapa sangat supportive program taska
aku pun sgt excited tgk Auni
setelah berminggu2 aku dgr mulut becoknya menyanyi
setelah lamanya aku melayan dia cat walk jadi ayam
alahai anak...


dia tak takut2

tak segan2
auni join persembahan lagu "Pak Maman ada kebun"
dia berlakon jadi ayam
alahai..comel sgt!!


apapun seronok tgk perkembangan Auni di taska baru

dia memang seronok compare dok taska lama
alhamdulillah,rezeki aku agaknya
dapat jupe taska yang baik utk Auni
next year kak ain pun akan aku transitkan kat sini
semoga dipermudahkan serba-serbi



08 November, 2012

in good MOOD :))

aku tak tau pendapat orang lain ttg good mood
pagi nih mmg bangun segar-bugar
siap minum secawan kopi kat rumah
ain pun senang bangun pagi
cuma Auni x mo mandi kat rumah mcm selalu

pg keja dlm ERL dapat duduk dgn selesa
sambil kelebek Tabby dah nak roboh tuh kesayangan
telek Fb
godek blog
belek blog kawan2
sambil telek2 poplook,dorothy perkins online my
huaa...sangatlah heavenkan!!

sampai Sentral- g MC D pulak
kopi lagik- belasah sama Chicken Mc Muffin
kenyang perut pusing2 Guardian
cuci mata, pegang sana, telek sini
just a good start nak mulakan hari baru

hujung2 tahun nih
workload is piling
year end target kena achieved
para boss2 mmg bertambah bossy
jadi sebelum semak kepala
baca arahan itu-ini dlm email
baik menghappy2kan diri sendiri

tak sabar nak menunggu 14hb
balik keja nak bertolak ke Dungun
sambut besday lohkong disana
walaupun agenda sebenarnya nak pg wedding sepupu lohkong
tak kisahlah..janji boleh kuar sekejap dr KL
cuma berdoa supaya cuaca okey
walaupun tahu sekarang tgh musim hujan kan

colour blocking - a good way to enhance mood as well :))

hidup terlalu singkat
utk gundah gulana
jom happy2kan diri masing2

:))

*petang nih mau gi Seoul Garden..cant wait!!