Pages

31 October, 2012

rezeki setahun sekali :))

rezeki:))

daging korban
tahun nih murah rezeki sungguh
kakak ipar dari terengganu bagi
jiran tetangga bagi
mak bagi lagik

sampaikan Ain complaint asik2 lauk daging
huhuhu!!

aku siap2 potong
susun dalam ice - box

ada 6 paket dlm ice box
ada yang aku dah masak sup
ada jugak yang dah selamat wat goreng kunyit
makan 4 beranak

kalo rajin nak merendang malam nih
so senang perabis belaka
bagi kawan2 opis makan
kalo nak tggu kami 4 beranak perabis
rasanya tggu raya haji tahun depan
still berbaki


*rasa badan makin dompok 2-3 hari nih..mencekik daging x berenti





30 October, 2012

post AIDILADHA


sorry for lack update
aku sibuk tahap dewa
closing JJCM Kuching pun x sempat nak buat lagik

klik2 Fb time ada masa sikit
jeling2 blog time lunch
browse sekali imbas dalam tren
credit to all gadget yang sedia menemani kemana2


memang sibuk lain macam
citer Raya- xde yang menarik pun
aku balik raya ke Perak tahun nih
semata2 menemankan mak yang nak kesana
alhamdulillah..perjalanan pg-balik
aku x sangkut dalam kesesakan jalanraya
magik?

takdelah magik sgt
mana taknya aku bertolak balik kg kul 3pm hari jumaat
balik semula ke KL hari sabtu 3pm jugak
bijak kan?

aku serik bersesak2 atas jalanraya
tahun depan kena prepare jerlah
sbb surely akan sangkut jugak
sbb tahun depan turn raya haji ke Terengganu



mereka2  yang  datang 

hidangan utk   mereka2!!


malam raya untuk pertama kali rumah aku ada orang datang bertakbir raya
wah sgt meriah!!
ada dalam 40orang kot
nasib baik jadi rumah pilihan ke-3
so tak lama sgt menunggu
aku masak soto ayam jerk
buat agar2 lumut sudah
bancuh teh o sebekas
jadikler utk orang yang tak berapa nak rajin nih kan?

elok jerk semua kumpulan bertakbir nih bergerak ke rumah lain
para jiran2 aku yang pompuan datang beraya
then aku pun join jugak g bergosip beraya ke rumah jiran2 yang lain
malam raya - aku bantai makan rendang+nasi himpit
makan laksa ,makan jagung,makan dessert
amik...pukul 1am baru balik
selang sejam baru lohkong balik
sangatlah meriah rasanya!!

pagi esoknya terlewat bangun
lohkong pg solat raya kat masjid
mengemas rumah
packing kain baju
gedebuk-gedebak kul 11am baru bertolak rumah mak
tggu lohkong solat jumaat
makan x renti2 kat rumah mak
baru bertolak ke Perak

apapun hopefully belum terlambat nak ucapkan
SALAM AIDILADHA
utk semua kawan2 blog & family


*tgh pening kepala memikirkan orientasi SRA kak ain hari jumaat nih & ujian penilaian darjah 1 kak ain hari sabtu nih..sebenarnya mama yang lebih neves!!

22 October, 2012

JJCM-KUCHING-Day 2

-sila jangan muntah darah entry panjang -banyak tepek gambar nih-

aku bangun 5.30am kat sana
giler awal
pertama sebab hujan sepanjang malam-sejuk sampai ke tulang

trip bermula pukul 8am
itupun rasanya driver tggu awal lagik
kat sana 630am dah cerah ok

aku bersilat bagi mandi kanak2
hari kedua merupakan hari yang paling panjang rasanya di Kuching
turun2 aje driver bawak pg breakfast
kedai makan depan homestay sahaja pon
aku try makan the famous Laksa Sarawak
malangnya -- memang tak kena tekak aku
aku rasa rempahnya mungkin kuat sgt baunya
adik aku plak belasah mee kolok..yg tuh lebih sedap sikit

lepas makan- driver bawak ke Pasar Sarikin
katanya tempat wajib singgah
ianya mengambil masa lebih kurang 1 jam kot
ikut jalan kampung 

Pasar Sarikin ini boleh aku samakan macam Uptown/downtown kot
tapi versi siang hari
macam2 benda jual
dari barangan perhiasan rumah, pakaian,alatan memasak,mainan- ishhh macam2 lagiklah
tapi masa aku smp cuuaca adalah sgt panas
sila stress bila heret kanak2
aku mmg tak memusing sangat sbb Auni & Ain sgt cranky
aku rasa harganya agak murah - kebanyakan peniaga adalah orang tempatan & jugak peniaga yang datang dari Indonesian-katanya Kalimantan bersempadan disitu
sampai aku pun naik confuse - yang mana satu rakyat tempatan,mana satu peniaga Indon
percakapan/pertuturan lebih kurang sama bunyinya!!

aku sempat beli perhiasan-jam dinding yang diperbuat dari kulit kerang
beli EVEMATIC MAT yang reganya baru rm 19 kat sana -aku beli sampai 2 bidang
aku jugak beli pua kumbu
beli jugak kain tenun indonesia utk kawan2
t-shirt sarawak disini lebih murah compare beli di Waterfront- kosnya tak sampai rm15 
mujur anak meragam- kalo tak harus jugak aku membeli yang bukan2 kat sana
harganya bisa ditawar lagi yea ibuk2

antara yang sempat tangkap disana- telekung2 sgt murah ok..truly from indonesia..


jam dinding kulit kerang itu-melepak bawah bangsal sebab kepanasan..dan cik nee sempat jugak ke Pasar tani - jalan ke luar dar Pasar Sarikin itu.

balik dr Pasar Sarikin- driver bawak singgah ke Pasar Tamu
macam Pasar Tani
cik nee ajer yang trn--- aku adalah penat
panas yaa rabbi ..
anak2 meragam jangan kiralah
rasa nak mengamuk jadinya kita!!

driver bawak makan tghr
tak tau apa nama tptnya
sgt mahal-cekik darah
makan nasik campur jer 
tapi rega adalah cekik darah!!

lepas makan- dibawanya kami ke Kilang Pasu
kat sini pun sedikit hilang akal
sbb sumernya cantik2 ok
harga pulak diskaun 50% serba-serbi
sila sawan disitu!!
aku beli 2 bijik saiz sederhana- pastuh pening kepala m/mana nak bawak balik
disitu ada demo pembuatan pasu cara tradisi
utk mereka yang beli pasu
ada servis packing pasu dalam kotak- sgt kemas & selamat 

pasar tamu-kilang pasu-ciik nee sedang mensaawan, auni yang pengsan terbungkang dalam van  & bungkusan pasu yang sedia dibawa naik flight !

dekat situ aje ada 45 minit kot
pastuh..driver bawak ke Kilang Lada /produk borneo
sempat membeli Lada Hitam sarawak
dan beli fridge magnet lagik
sawan fridge magnet tak habis2!!

sempat jugak ke PASAR TAMU BAKO
semata2 nak beli Ikan Terubuk Masin
beli sampai RM20
dapatlah 7 ekor shj
jangan risau yek-- diorang dah siap packing utk bawak naik flight
langsung x berbau !!

kami jugak dibawa ke tempat wajib singgah- kedai kek lapis
mmg masa kitorang pegi hujan tgh lebat giler babas
nak tak nak memang kami redah hujan nak masuk kedai kek lapis aka rumah orang tuh
masuk2 mmg makan tester kuih
alahai..sedap2
kosnya dari rm10-rm20
beli lebih 10 bijik- free 1 bijik
kat sini shj - aku beli sampai 20 bijik kek- sawan!!

style disitu
kita rasa tester
kita buat order- diorang akan hantar hari apa yang kita mintak
macam kes aku- aku order petang - dan dia hantar malam tuh jugak pukul 9mlm
dkt situ- once order baru diorang buat
so mmg fresh from oven kekdahnya!


last but not least driver bawak ke tempat wajib posing 

Pasar Tamu Bako-ikan terubuk masin,Cat STATUE,kek lapis tester- auni sgt suker kek lapis ..

dah siap bergambar bagai
baruler kami balik ke homestay
kelam-kabut mandi sbb masing2 kehujanan
terutamanya kanak2
aku punyalah risau takut demam- bantai bagi PCM sorang satu
time tuhler kami bersolat Jamak ZUHUR & ASAR sekali

malam tuh kami makan kat kedai makan bawah homestay shj
tak berapa sedap
tapi mahal!!

lantaklah..janji kenyang!!

balik homestay -sawan packing baggage
sebabnya esok nak check out plak
pening - takut excess baggage 
allocated 65kg jerk

phuhhhhh!!

ok smbg lagik...


20 October, 2012

JJCM KUCHING - Day 1



-sila jangan muntah darah baca entry panjang & banyak tepek gambar nih yek- 

mintak maaf banyak2 
in case kalo ada yang menunggu entry Kuching trip nih
dah seminggu baru sempat nak hapdet
dont expect too much
ini bukan travelog
ini sekadar catatan peribadi utk masa depan

trip ke Kuching nih
aku tempah tiket dari bulan Mac-2012
alhamdulillah..dapat tiket RM68 pergi balik
x termasuk kos baggage lagik

aku bertolak ke Kuching -pada 12/10 flight AA pukul 11.45am
selamat tiba ke lapangan terbang Kuching 115pm
utk mereka yang belum tahu / atau bercadang nak ke Kuching
jangan terkejut sebab di Kuching airport
ada kaunter imigresen 
anda2 diminta menyediakan I/C semua anggota trip utk check clearing dahulu

+- lepas clearing , amik baggage
tunggu plak van tour yang aku tempah sejak awal lagik
kisah menempah tour van/guide nih mmg macam2 kisahnya
alhamdulillah manage to get one reliable person-En Ahmat namanya
kosnya adalah RM900 utk sewa van & pemandu serta kos penginapan 3h 2malam sekali..
murah kan?

driver dah siap menunggu
kami terus dibawa makan tengahari 
kedai makan itu namanya KOPI O CORNER
maaf x sempat tangkap gambar kat situ
just mcm kedai kopitiam biasa shj

lepas makan - dibawa menunaikan solat ZUHUR & JAMAK ASAR 
di Masjid Negeri
selepas itu driver tuh mencadangkan utk ke India Street Pedesterian Mall
pergilah jugak pusing- dan terus berjalan sampai ke Waterfront yang famous itu

malangnya..tak sempat nak berjalan sangat hujan turun maha lebat
mmg trip kesana - mmg tak kena gaya
asik hujan memanjang..KL pun sama kan..musim hujan nih!

sempat berteduh sambil shopping barang2 cenderahati kat Kuching Waterfront Bazaar
rambang mata tgk key chain comel2 & jugak fridge magnet
seriously murah jugak!
16 bijik keychain macam2 jenis- RM10
fridge magnet - RM2 sebijik
sila fengsan!!

 sila layan gambar yek!
Bangunan ADUN,INDIAN MALL,WATERFRONT BAZAAR,Sarawak River Cruise adalah mahal yea- RM60 seorang!

bergambar itu adalah wajib walaupun muka berminyak,badan berlengas sgt2!!-time nih Auni mengamuk nak naik cruise- mama adalah sgt kedekut nak membazirkan duit utk kos river cruise yang mahal itu :(

adalah 1 jam di area situ
driver p/up & kami dibawa pulak ke Tempat Kristal
jangan tanya - kat mana?
aku adalah blur disitu

sangat cantik2
kosnya aku rasa agak murah sikit compare di KL
tapi kena survey area China Town sbb last day aku ada singgah area sana
harganya lebih murah dari kedai kristal nih
huhuhuhu!!

sat aku tepek gambar lagik ;

sila fengsan peminat kristal semua..aku x berapa suka..jadi tak berapa membeli..yang sawan adalah  bonda terchinta..beli macam bawak kontena!!
lepas cik nee - bonda terchinta
dah sudah mensawan kristal kat sini
driver pun hantar kami ke homestay 
aku at the last minute cancel hotel booking
sbb lebih selesa pg dok homestay
sbb bila tggl hotel 
bilik aku & mak jauh2
so better tggl homestay- mak aku lak jenis suka masak2
suka minum2
so ini pilihan paling tepat

homestay adalah flat yea kawan2
meski hanya 2 bilik
tapi makkkkk aikhhhhh besar giler..
kalo kat KL ini adalah standard kondo

tak percaya..
sila tgk gambar ini

hall & dining - dapor ada kat belakang, toilet 2, bilik ada 2,ada tv,-siap ada cerek,kuali,periuk,perkakas pinggan-mangkuk,mesin basih,aircond,kipas,ada extra bed- truly mmg selesa & absolutely sangat2 murah!!
malam pertama itu
kami dinner makanan yang cik nee masak dari rumah
ada sambal ikan bilis,gulai lemak ikan kurau,ikan masin,nasi goreng-kami panaskan
lepas tuh masing2 pengsan kepenatan

ehhh kat sana pukul 6 lebih dah macam senja di KL
cepat gelap 
jadi mata pun cepat mengantok..

ok..tunggu next 2nd day entry pulak..
penat nak memilih gambar nih
penat lagik nak mengarang
biar ayat merapu pon!!




16 October, 2012

RESTORAN HM SRI BAGAN,BAGAN LALANG :))



Maaf, masih belum sempat nak upkan citer Kuching lagik
semalam berperang dgn kain baju 3 bakul
melipat,menyusun satu-persatu
itu jerk dah buat rasa penat
mana taknya balik keja- memasak-bagi kanak2 makan-diri sendiri pulak makan
mandi-mengadap kain baju
tv pun x sempat nak bukak

so better aku up citer makan2 6/10 hari tuh
mula2 mmg x plan nak g Bagan Lalang
lepas g Alamanda that day beli kasut kak ain
x tau nak pg mana
terus dtg idea nak makan seafood
start google jalan- terus ke sana

dr Putrajaya dalam 45minit driving
senang citer pg google HM SRI BAGAN, BAGAN LALANG

sampai mmg tgh azan maghrib
mujur ada meja kosong
if not mmg nangislah menunggu
tapi seriously orang ramai
dan servis mmg slow giler!

even nak tggu diorang kemas meja pun amik masa 1/2jam
amik order 1/2jam
after amik order-
tggu lagik 1 jam
mmg betul2 buang masa
dah sampai order pertama adalah air
then baru smp ikan bakar
after 1/2 jam baru smp pulak makanan yang lain
sampaikan anak2 mengamuk jugaklah
sabor jelah :(

mungkin disebabkan faktor tak booking dulu
mungkin jugak sebab malam minggu
jadi servis agak kucar-kacir disitu :(

adoikhhh!!

on top of that
the taste is marvellous
price charges - still considerable as cheap!
portion jugak munasabah

sampai sekarang teringat2 rasa sotong goreng tepungnya yang sgt sedap
manis-rangup
meleleh air liur!!

that day aku order
-ikan siakap bakar
-sotong goreng tepung
-lala masak cili
-tomyam campur
-telur dadar

kalo x silap reganya rm83.40

pesanan khidmat masyarakat
sila booking dulu yea kawan2
sila google no telnya
aku adalah malas..

and please try ikan bakar dishes
mmg sedap!!!!

pergghhhh!!!




 

15 October, 2012

safely landed :))

aku selamat tiba KL dr Kuching petang  semalam
flight delay 10minit jerk
sampai kul 5pm
+- sampai rumah kul 6pm

balik rumah mendobi baju 3 round
unpack souvenir bagai bagi jiran keliling rumah
sort souvenir utk bdk2 opis yg memesan
mengemas rumah
adoikhh mmg penat

KUCHING- best jugak cuma mungkin aku pg masa cuaca x menentu
sepanjang 3 hari memanjang hujan
so kegiatan berjalan agak terbatas
lagi2 bawak kanak2 yang ada lelah tuh kan!

Foto
baru smp LCCT masa nih

antara destinasi terakhir semalam-muzium Kucing..
 x sempat nak transfer gambar bagai dlm lappy
sila berdoa smg aku rajin sikit dlm minggu ni

apapun hari nih dah mula keja
x sempat nak bernafas
keja banyak menunggu :(

till then :))

12 October, 2012

weekend getaway :))

ini auto-published entry yek

saat kawan2 membelek blog nih
tuan blog dah selamat berangkat ke Kuching

doakan yang baik2

sedikit nervous jugak
sbb baru2 nih berurusan dgn ramai conman kat sana

tempat wajib pergi ke Kuching
adalah pasar Sarikin,kedai kek lapis Dayang Salhah,Pantai Santubong
tgklah kalo rajin aku bersiaran
itu pun kalo x pengsan kepenatan

doakan kesihatan mak & ahli rombongan baik2 belaka
jaga diri baik2

selamat berhujung minggu!

tempat wajib posing kot ?

11 October, 2012

Banjir -sungguh tak lawak!



semalam mmg tragis
balik tgh hujan lebat bukan main
dgn kilat sabung menyabung
gerun dok atas jalan raya

sampai rumah
tgk lampu bergelap
buka pintu tgk air dah bergenang dalam rumah
habis sumer tikar-tilam anak yang memang selalu dkt hall basah
elok sgt letak ipad kat bawah--mujur sempat diselamatkan
rumah bergelap due to the short circuit
wayar extension yang dok dibawah terkena air bah

dgn penat badan
dgn sakit kepala
bagi jugak anak2 makan tgh2 air penuh satu rumah
masa tuh dah pukul 845pm
kesian anak2 lapar
elok bdk2 makan..terus tido atas sofa
senang sikit..dukung sorang2 bawak naik atas bilik

aku turun balik salin baju
menolak air
tggu hujan reda sikit
ada dekat sejam jugak baru siap menolak air ke luar
cuci & mop lantai dr hall,bilik bawah,bilik air,utilities airways,dapor
pasang 2-3 bijik kipas- utk cepat2 keringkan

11 lebih baru siap..
rasa nak pengsan!!
naik bilik mmg terus tido sampai ke pagi
pengsan terus...

punca banjir
rasanya saluran air keluar mmg tersumbat
kebetulan masa posa hari tuh buat piping baru
agaknya berkeladak dgn simen yang plumber tuh drill
apapun mmg kena panggil plumber balik mggu depan
mggu nih mmg x sempat rasanya !

apapun hikmahnya
sempat cuci rumah sebelum tggl rumah esok
serius..tak lawak ok!
pic: google


mmg dugaan sungguh!
terus rasa seriau nak tggl rumah hari jumaat ni
kata nak pg Kuching kan?

08 October, 2012

ZOO NEGARA - unplanned trip

semalam temankan kak ain ke Zoo Negara
gara2 tadikanya menganjurkan excursion
syarat asasnya mak-pak kena ikut sekali
agaknya cikgu x larat nak handle sendiri2

dgn Auni yang tak berapa nak sihat
heret jugak  sekali
sbb kak ain sgt beria2 nak pg
kalo x pg nanti-harus mogok 44 harik

Dewasa kena bayar RM20 ok
Zoo Negara rasanya 20 tahun yang lepas macam tuh jugak
xde apa yang berbeza pon
cuma rega tiket jer makin naik!!

layan jerlah gambar yek
tuan blog tak berapa nak sihat
tapi still nak membebel :)


muka2 ceria dpt pg Zoo :))

aku yg semakin demok-layankan si Auni yang cranky

antara binatang yang sempat kami tgk

lawatan tadika ain macam lawatan lorong kawasan rumah aku..sbb most of them anak2 sekolah sama dgn kak ain .

apapun tempat yang bagus utk bawak kanak2
mmg budak2 enjoy
yang penting kena bawak makanan-minuman yang cukup
jangan lupa beli tiket tram & bawak stroller utk yang ada anak kecik
sgt penat berjalan ok!

pg awal2 pagi- sebelum matahari naik boleh balik
if not mmg tak larat nak berjalan tgh2 panas gitu!!

ok..till then!!


bukan senang nak jadi MAMA kan?



aku x habis2 berperang dgn isu kesihatan family
auni masih dgn lelahnya
ain coughing due to her tonsilitis dah minggu ke 3 
mak x nampak reda sakit-peningnya
nak ke Kuching ada 4hari lagik!!
aku lak mari pulak penyakit cirit birit dr malam td
sure2 sbb g org kawin smlm
perut mengada2!!

pagi nih mmg MC
sbbnya badan betul2 lembik
dgn muntah bagai
dgn pening kepala
dah telan ubat baru kurang sikit
itupun ting-tong lagik

bawak ain & auni ke klinik lagik
soalan doktor utk Ain
bila last sekali Ain masuk ward ?
aku bgtau bulan 9 tahun lepas
dia cakap dada ain macam sempit
wheezing..takut broncholitis 

demnnn !!

doktor bagi nebuliser
bagi Augmentin
salbutamol,ventolin
kalo 3 hari lagik x ok
nampak gayanya trip g Kuching lebur mcm tuh shj!!

Auni dgn lelahnya
as usual dgn nebuliser
dapat salbutamol,dapat ventolin

nak menelek ubat2 pun rasa sebu jerk
banyak sgt nak dihafal 
ain lain, auni lain

Foto: Monitoring Auni while her sleeping-she had her fever -mild one but on& off for 2 days.Coughing due to her asthma!
Continuos vomit when she slept
Im just wondering-how long this will taken into her life!she just my 3yrs lil daughter!
Ya Allah,grant a faster healing for her-show us the way to cure her sickness :'(
 http://instagr.am/p/QecABQBbrd/
tgh tido pun mama kena tggu..sebab suka sgt termuntah dalam tido..kesian Auni :(


adoikhhh bukan senang nak besarkan anak kan!!
sakit pening 
muntah bagai
meragamnya
berdukungnya 24jam
kalo x ingat anak..harus hilang sabar jugak!!

sabtu & ahad merupakan weekend yang penuh aktiviti
nantilah pelan2 tepek citer
aku sempat ke HM SRI BAGAN,BAGAN LALANG
semata2 nak makan seafood fresh
semalam pulak temankan kak ain yang join excursion tadikanya ke Zoo Negara
skrg style budak2 excursion,ibubapa kena ikut sekali
zaman kita dulu..ikut jerlah cikgu pegi mana2
takdenya mak-pak leh ikut!!

pelik disitu!!

ok..doakan aku cepat2 sembuh
keja berlambak tggu giliran kat opis

percaya @ tak
cuti nak pg Kuching jumaat ni
boss still approve lagik!!

sukahatikolerboss
cutitetapcutiok!


06 October, 2012

hak ekslusif

keselamatan anak2 kita ditangan kita


aku rasa perasaan yang sama seperti ibu2 yang lain
sejak aku bergelar mama
aku mula risau dgn keselamatan anak2ku
lebih2 lagi aku punya dua anak perempuan

banyak benda yang kita risaukan
selain menjaga kesihatan kedua-dua mereka
aku jugak turut risau tentang keselamatan mereka serba-serbi
banyak benda yang aku titik-beratkan

kalo bawak berjalan tempat public
jangan harap nak lepas bebas berjalan
even sekangkang kera depan mata
semua mesti berteman
semua mesti berpimpin

baru2 nih tgk cerita cerekarama di TV3
kupetik dosa -
lakonan Fasha Sandha,Zaidi Omar
buat aku lebih paranoid

banyak scene yang menakutkan
kebetulan kak ain pun tgk tv sama
bila time scene Zaidi Omar dok pegang2 budak perempuan tuh
kak ain tanya "dia nak buat apa , mama?"
aku pun dgn selamba menjawab "dia nak rogol budak tuh,,.nak buat benda tak baik "
ain tanya lagi "rogol tuh apa , mama/"

damnnn!!

aku blur & tak tau nak jawab guna ayat yang paling sopan

at last aku pun buat ayat paling sempoi

ain punya tuttt*- hanya ain seorang aje yang boleh sentuh
sumer anggota badan ain hanya ain seorang aje yang boleh usik
takde sapa yang boleh usik2,pegang2
takde sapa boleh cium2 ain
itu hak ekslusif ain sahaja

kalo sesiapa ada buat yang bukan2 pada Ain
Ain larik
Ain tendang dia
Ain gigit dia
bagitau cikgu kalo kat sekolah
bagitau mama-papa

ada banyak artikel dalam internet
untuk mendidik kita sebagai ibubapa
menjaga keselamatan anak masing2

meh aku paste sini
safe kids without scare them
kidz safety zone
kidscape

alahai kalo nak paste memang banyak
tekan kat google berlambak2
sangatlah bagus utk kita buka satu-satu
dan start our own reading

sekarang anak2 makin membesar
mereka lebih advance dari zaman kita membesar dulu

apapun memang kita sebagai ibubapa kena amik tahu
jangan dah terhantuk baru nak terngadah!!

semalam baca blog drsinga
buat aku beristighfar panjang

ya Allah,lindungi anak2 kami
sepanjang ketiadaan kami
amin..






05 October, 2012

throughout this week

:))

rasa macam minggu nih terlalu panjang rasanya
dgn kelam-kabut dgn shifted  department baru
dgn terkocoh-kacah nak digest semua perkara2 baru
dgn huru-hara bila mak jatuh sakit

memang minggu paling penat
tapi seronok jugak
banyak perkara baru yang aku adapt minggu nih shj
menghadap bos baru tapi lama
masih ingat pada si katik?
drsinga sure ingat kan!!

kali nih xmo gelar gitu lagik
sudah insaf ok!
skrg panggil shj mr K ok.
now mr K dah kawin
dah mellow sikit
x berapa nak kerek macam dulu lagik
seronok pulak keja bawah dia skrg
dia bagi kebebasan penuh utk bekerja
takde nak sibuk2 sgt dgn kerja aku
as long as sumer benda siap
alhamdulillah!!

ikutkan aku meroyan bising jugak
bila tahu terpaksa shifted keja under dia jumaat lepas
tapi bila fikir2 semula
everything happens for a reasons *

esok mungkin akan g opis kejap
ada benda nak settlekan
ahad - kena teman kak ain pg excursion kat Zoo Negara
alang-kepalang bawak si Auni sekali

petang esok..nak g beli barang2 yang rasa2 nak kena bawak ke Kuching minggu depan
niat di hati nak beli sandal baru utk diri sendiri
top up toiletteries
dan settlekan baggage dlm minggu ini jugak
smg x kelam- kabut minggu depan
itu belum campur
bab pening kepala nak kira kain baju nak diangkut
baru outstation dlm msia jerk
kalo gi overseas mahu pengsan 4-5 round
sbb sure pening memikirkan baggage masing2

apapun doakan sumer yang baik2
doakan spy bondaku yang terchinta
cepat2 sihat

anyhow have a blast weekend

see till next entry !