Pages

30 June, 2012

ZARA is on SALES !!!

anda peminat ZARA 
mungkin ini buat histeria sekejap
Zara is holding on massive sales 
macam sumer outlet aje yang ada
sila telek sini

jom ikut cari baju raya mahu?

simple & nice !!

yang paling sawan :))

kalo dapat yang ini..pun sawan jugak!!

ini yang selalu dok telek dlm website Zara.com

kalo kat store skrg
ada yang sampai 70%
harus lagi sawan

sedang rangka ayat2 cinta utk ke MV secara berhemah

doakan misi berjaya!!



29 June, 2012

spread a love for me :))

malas nak ulas status Fb semalam
yang pasti buat aku down 1/2 harik
apapun kembali kepada rezeki

Allah tak turunkan ujian
unless dia tahu kita mampu hadapinya
dan ujian yang diberi olehNYA bawah kemampuan kita

kembali pada asasnya
"bersangka baik pada Allah"

dia turunkan hujan, ribut & petir
kemudiannya dia hadiahkan kita pelangi yang indah
Allah maha penyayang !

hari nih last day bekerja bulan Jun
banyak miracle terjadi bulan ni
laluan bulan nih walaupun sedikit sukar pada awalnya
getting very smooth sampai hari nih

alhamdulillah
aku bekerja dgn team yang baik
team yang memang truly supportive
team yang selalu ada bila kita rasa kita tak boleh nak buat
they help each others
takde isu dengki-khianat dlm team ni
we work more than team
we closed each others
even dgn boss mmg antara faktor yang menyebabkan team mate nih terbaik setakat ini

today we will having a small tea time together
boss penaja paling besar
tq boss!!

semalam dah selamat tempah kek kat SR
dah order ayam golek kat Nara sampai berbelas2 ekor
dan hari nih akan prepare fruit salad as condiment
insyaallah!!

semoga lara hati terubat sikit
semoga rasa sayu
semoga rasa sebal
cepat2 menjauh pergi

im just want to be myself
i dont want this pathetic episode ruins my whole day

weekend kan esok ?

masa utk bergolek2 sama kanak2
i miss my masak-masak game with the kids

have a enjoyable weekend peeps :))

27 June, 2012

its late!!

utk orang2 yang kepingin baby
bila period lewat
mulalah dtg macam2 dlm kepala
mulalah berangan konon2 dah lekat ke kali ni..

tapi as usual
berangan itu sgt seronok
baru lewat 3-4 hari
excitednya macam menang loteri

tp kali nih
malas nak pikir panjang2
tunggu ajelah..
let say dah sebulan lewat --masa tuh baru leh mengelabah kan ?

kalo ada - alhamdulillah
kalo x ada- usaha lagik kan..
dalam pada itu tawakal pd Allah
rezeki itu di tanganNYA

jangan buruk sangka dgn Allah
Allah tak beri apa yang kita minta
tapi Allah beri apa yang kita perlu

25 June, 2012

beringat sebelum kena !!


kes anak2 hilang
terutamanya di shopping complex
mmg kes yang boleh dikategorikan sbg "kecuaian ibubapa"

weekend yang lepas
kes pertama
sabtu aku ke Jusco AEON Maluri
ternampak seorang ibu muda lingkungan 30an
mungkin sebaya aku
yang merungut2 kehilangan anak lelakinya 
yang berusia 4 tahun

berlari dia sana-sini
sambil berteriak panggil nama anaknya
mujur berjupa jugak anaknya yang sedang menangis2 sambil dipujuk sales assistant kat situ
dalam pada itu ibu tersebut riuh mulut mengatakan 
anaknya yang x tahu dok diam
berlarik tak cukup tanah

kes kedua
di Tesco Puchong
waktu aku sibuk nak dapatkan warranty utk iron kami
ada budak kecik sebaya auni
 menangis bagai nak rak
mujur x berguling aje
kes yang sama
kehilangan ibubapanya 

bila pihak Tesco umumkan ttg penemuan seorang kanak2 perempuan
barulah dtg seorang bapa muda datang tersengih2-rasa nak penampar jer dukung anak dia
aku lak yang rasa EMO !!

bagi aku
mmg lumrah kanak2 
suka berlarik
suka explore sana-sini
dan kita sbg ibubapa kena main peranan

bagi aku penggunaan trolley besar di pasaraya
sgt membantu
even kak ain dah 6 tahun
dia tetap kena dok dlm trolley tuh

biarlah kadang2 terpaksa heret 2 trolley sbb x muat nak isi barang
heret jugak 
sayang anak punya pasal kan..

bagi aku..
kalo anak jenis x reti dok diam seminit
mmg terpaksa tgglkan di rumah
pg shopping sendiri2 sudah
if not shopping kemana
dok terjerit2 carik anak pas sudah..

sbb itu kalo bawak kanak2 
mmg akan belek baju sekali imbas
agak2 cantik
agak2 muat
agak2 harga munasabah
mmg main amik terus bayar
takde makna nak window shopping dgn kanak2

sbb anak2 aku 
jenis x suka dok tggu aku belek baju lama2
harus jugak menjerit melalak kat situ jgk

so kadang2 tuh kalo aku amik AL
aku g ler shopping sorang2 
sementara kanak2 kat taska
lebih aman gitu!!

kawan2 pulak macammana?

apapun biarlah anak2 menangis x dapat berlarik sana-sini
asalkan aku x menangis kemudian hari

so far alhamdulillah
anak2 aku bila kat tpt org ramai
ada sedikit takut pada strangers!!

my treasure :))
 loves them both
and will always be!!

*maaf..skrg mmg slow BW..blog & segala yang seumpamanya mmg telah diblock dgn jayanya oleh pengurusan ..nak x nak BW pelan2 malam2 hari..BW rajin sblm tido..tp kalo x tggl komen maksudnya x larat nak tekan guna tabby ler tuh!!



her dream :(

buah hati mama :))



tiap2 hari tanya 
"bila nak dapat baby"

tiap2 hari belek perut mama
"nanti ada baby,auni nak sayang2 dia"

tiap2 hari nak tido
"nanti kalo ada baby,mama tido sama baby-auni tido sama kakak ain"

dalam keta
"nanti ada baby auni dok kat belakang sama kak ain"

dan tiap2 hari 
mama bagitau
sabarlah..Allah belum bagi lagi
Allah suruh mama kerja kuat bagi kamu & kakak besar dulu

dan selalu ajar dia berdoa
"semoga mama murah rezeki..dapat baby seorang lagi"

dan auni takkan jemu bertanya

anak aaaihhh anak..


:(

24 June, 2012

Girls day out :))

semalam mula2 ingat nak bawak si auni
jupe paed kat tawakal
dan memandangkan kanak2
dah lama request nak naik tren
aku pun dgn rela hati bawak kanak2 naik ERL smlm

muka sorang xde perasaan- sorang lg excited hover 



mak aiihhhh mulut bising 
macam mak nenek
tuh apa mama?
napa dia pandang kita mama?
nape tren ni sekejap kiri-sekejap kanan, mama?

aiyokhhhh stress mama !!

sampai kl sentral
bawak makan pagi dulu
baru terhegeh tel klinik paed
staff klinik bgtau
"full kak appointment hari ni..smp petang "

anak2 mengamuk bila dgr kena postpone appointment
sbbnya budak2 ni suka g klinik tuh
toys banyak sgt

at last - mama yang bijaksana
bawak g Jusco Maluri
naik teksi dr Sentral
main kat amusement sampai lebam!!

mujur x sales mana
if not harus jugak memborong apa yang patut
itupun ter"beli" jeans utk mama sehelai

dah puas memusing..bawak kanak2 makan KFC
baru bawak balik

hasilnya bila sampai rumah..


dua-dua pengsan!!!

walaupun penat seronok layan kanak2
diorang tak tahu penat bermain
mujurlah x meragam sgt
cuma sedikit stress bila xde stroller

susah bawak toddler 
yang ikut mood nak berjalan nih
kadang2 suka berjalan
selalunya suka berdukung
kalo 7-8 kg boleh tahan lagik

ini 13.5kg

memang patah pinggang mama !!!

next time kalo nak berjalan tanpa lohkong
kena heret stroller jugak
kalo x tobat mama!!!



21 June, 2012

unusual appetite

Aku nih pelik sikit

kalo rasa nk mkn apa2

mmg x menyempat2

pg nih smp sentral

teringinkan nasi lemak hsbc


sggp turun kl dr sentral

beria berjln laju2

konon2 takut habislah

smp hsbc,tgk lengang


laaaaa dah x jual ker?

Frustttttttt!!!!!!


dah xde

pujuk hati g kedai mamak

order x hingat!

nak telur 1/2 masak smp 2bijik

roti sardin

nescafe ais


lepas tuh menyesal x ingat


inilah jdnya bila org frust nk mkn tp x dpt

dia bertindak luar batasan

sedap2 order bagai

sampai,x lalu nk mkn


makcik nasi lemak hsbc

kalo ko baca blog aku

sure ko tau betapa frustnya aku pg nih

masakan dia teringat2

x pernah jupe lgk nasi lemak sesedap dia masak kat kl nih!!!


xper,mggu dpn cuba nasib lgk

kalo mmg dh xde

redha ajelah!!


Sila google

m/mana nk masak nasi lemak sesedap itu

kot aku lak ganti tpt dia nanti

sapa tahu?


*maaf kwn2,entry emo pg nih.penat tau dr sentral naik tren smp p.seni,jln smp hsbc,tgk xde,kena pth semula blk pj.x ke haru.demi nafsu makan luar jangka nih


Published with Blogger-droid v2.0.4

19 June, 2012

sawan kuih lopes !!




dalam sakit2 perut
MC semalam
sempat menyawan kuih lopes sampai 2 loyang

merata jiran tetangga aku bagi
test market kata lohkong!!
macamlah nak meniaga sangat!!

percayalah!!
kuih lopes kuih paling senang utk dibuat
haruslah aku tayang 4-5 round bulan posa nanti

xde dah menu yang semudah ini lagik!!
ahaksss!!

18 June, 2012

FUNRUN-STANDARD CHARTERED BANK -2Putrajaya


ini entry tertunggak
patutnya aku dah post lama 
tp as usual x sempat nak wat karangan\

aku sempat join FUN RUN SCB BANK
yang berlangsung May lepas
kat Dataran Inang Putrajaya
bersempena sambutan Hari Belia sekali that time

memang happening!!
dan insyaallah kalo xde aral
akan join KL MARATHON 
pada 24June nih di Dataran Merdeka

bila ada this kind of event
barulah boleh berlarik kuar peluh kan
if not x tahu bila..

heheheh!!!

tq SCB- next time invite lagik yek!!


collect race kit -- kat Bukit Jalil

  
dapat t-shirt free- tp auni xde saiz..sian dia !!pakai baju besar..heheehhe 


happy FATHERS day, papa!!


anak kesayangan & kemanjaan papa :))



utk papa
happy fathers day

we love you so much !!

semoga Allah beri kesihatan yang baik
kemurahan rezeki buat papa
dan semoga kasih sayang kita berkekalan sampai akhir nanti

papa hero utk kak ain & auni
will always be !!!!


* mama bg hadiah pada papa murah2 je..beli ipad casing..jadiler..jangan xde kan.dan semalam sempat g layan Madagascar 3 kat GSC ALAMANDA..terbaik!!!



15 June, 2012

tuah orang :))

menang US$1000 seminggu
seumur hidup


sapa x nak?


kalo lah aku
yang dapat kan???


tak caya sila baca nih 


tuah ayam nampak di kaki
tuah manusia siapa yang tahu kan?




happy weekends peeps :))

14 June, 2012

ada iras x?

gambar bawah ni
adik tagged dlm FB
katanya macam rupa kak ain 


ada iras x?
rupa kak ain?


si korea 


anakanda terchinta!




gara2 terkenan citer korea
sorang mata sepet
sorang lagi mata boolat


dua-dua notty
dua-dua manja
dua-dua ngada2


grrrr...dua-dua mama geram!!!

12 June, 2012

khalas ^____^

biarler orang nak kata aku over
baru bulan 6 jer kan..
tapi dah citer pasal raya preparation

baju kurung kanak2
selamat aku tempah dgn jiran depan rumah
baju kasual kanak2
selamat aku beli di Sogo
kebetulan tgh sales kan..

baju kurung aku dah ku tempah  2 pasang
baju melayu lohkong dah tempah kat Wisma Yakin mggu lepas

even langsir raya pun dah selamat berjahit
beli kain langsir kat TEWAH
lohkong amik masa 2 hari utk menyiapkannya!!
bravo!!

reason??
aku x nak bersesak2 bulan posa nanti
baru nak terhegeh2 mencari kain-baju
penat bulan posa nanti

hujung bulan nih mahu memusing jugak beli kasut sorang sepasang
lepas tuh..khalas!!!

dah x payah pening2 kepala
bulan posa nanti
fikir m/mana nak rebut pahala Ramadhan pulak..
insyaallah!!

11 June, 2012

kuih lopes :))




aku angkat tanganlah
bab kuih-muih,cookies nih
mmg aku x pandai buat
kalo nak buat jugak mmg kena telek buku resepi pagi-petang siang malam
mintak ilham,siap berdoa panjang
moga2 menjadik

begitu sekali kalo dtg roh teringin nak makan kuih
mulalah belek buku resepi sampai lunyai
dr depan ke belakang..
mmg peel pelik aku gitu!!

baru2 nih gatal tangan
beli resepi kuih kukus Chef Hanielieza
kat Minerva Jalan TAR
niat sebenarnya nak beli buku BUKAN SEKADAR RESEPI- RozaRoslan
tp tgk buku resepi tuh macam menarik..amik jugak!!
dasar.....

balik..telek punya telek
terliur nak makan kuih lopes
sedapnya!!

belek stok kat dapor..sumer ada except pewarna hijau & kelapa parut
rendam beras pulut 3 jam
keletung-keletang kat dapor
x sampai sejam siap kuih lopes idaman

wallaweiiiii
sedap..mmg sedap
maksudnya resepi chef nih mmg menjadik ikut tekak aku

dan..dan tanya lohkong
berapa sewa tapak nak meniaga pasar ramadhan nanti?

hahahahhaha...
giler berangan!!

L.E.M.A.U

as usual senario biasa
bila kembali bekerja slps 16 hari bercuti sakan
L.E.M.A.U

bangun pagi kul 6am
siapkan beg2 kanak2
mujur ada adik ipar kat rumah
x kelam-kabut nak htr kak ain g rumah jiran

doakan spy aku x tido
tahap mengantuk /sangap
kalah org berjaga malam bangun tahajud gitu
sedangkan pukul 10pm dah bantai tido

dalam masa yang sama dup-dap-dup-dap
sbb bakal ada benda baru akan berlaku
yang aku mmg expected sblm cuti hr tuh

cuma tgh tggu black-white shj nih
risau pun yea jugak
apapun tawakaltuallallah shj

Allah beri rezeki
terima & redha
cukup @ tak..mohon dipermudahkan hdknya..

06 June, 2012

colours of KB :))

malas nak kecek cakap banyak
sila layan few snapshot dr kamera aku
ada few things yang sempat aku snap

tapi paling menarik rasanya
KB adalah bandar penuh bendera kan?
x caya..sila tgk sendiri..
warga KB betul x ?

ini saje di"snap"- sbb nama lohkong kan..

kedai emas pun x bukak lagik--berderet kedai emas depan pasar siti khadijah :))

kedai emas lagik..

betul kan?


dr Tumpat - KB --macam nak PR sudah rasanya
tahun depan..insyaallah
nak dtg KB lagik

doakan semoga panjang umur murah rezeki
KB mmg seronok..
banyak tempat x sempat nak pg
sbb utama adalah berjalan dgn kanak2 kecik
yang dikhuatiri jatuh sakit sbb KB agak panas ye kawan2
lagi satu adalah sukar mengatur ittenary dgn x memikirkan waktu rehat /tido utk kanak2

nanti aku smbg merepek lgk ttg KB lagik

* jangan x percaya..aku tersebut dgn lohkong..mahu cari tanah, bina rumah di PCB..sbbnya aura KB mmg lain dr tpt lain..kalo aku nak berhijrah dlm Msia rasanya tpt pertama adalah KB..heaven!!

05 June, 2012

KL-KB-DUNGUN-KL - sila fengsan!!

seperti yang aku war2kan sebelum ni
nak ke KB cuti panjang kali ni
selain berjalan2 
misi aku ialah nak bertemu kawan lama di KB jugak

perjalanan dr KL- KB melalui Gua Musang
sumpah!!
aku tobat xnak lalu jalan tuh lagik
jauh yaa rabbi
for kelantanese - no offence yek
ini sekadar pendapat peribadi

aku x pernah lalu jalan begitu selama ni
selama ni travel ikut highway
ada RNR bagai
ada tempat yang selesa nak berehat
so bila lalu jalan tuh -- nak jupe toilet pun jauh
nak makan- pun jauh jgk
mmg stress berjalan dgn kanak2 ikut laluan itu

aku kalo nak g KB slps ni
harus ikut Tganu agaknya
ataupun naik flight shj
nama nak ikut jalan tuh lagik
mintak ampun...mmg aku xnak ikut dah!!

disebabkan itu perjalanan kami memakan masa lebih kurang 9-10 jam 
nak tiba ke bandar KB
sampai dgn iringan hujan lebat
kelam-kabut mencari hotel yang aku booking
memusing-musing
kejap u-turn
memang sepanjang dok di KB- kitorang banyak amik u-turn
memanjang terlepas lorong/jalan
asik kena u-turn- mmg lawak bila teringat
rasanya sepanjang nak cari hotel tuh 
mmg aku ber u-turn 7-8kali jugak!!
giler stress!!

sampai hotel lagi stress sbb unexpected
x sama dr yang  aku booking
mmg bertabah sungguh!!!

mandi-manda,siapkan anak2 cari tpt makan malam
disebabkan giler penat makan di area PCB
makan pun x habis..
ain menunjukkan simptom tonsilitis
berkejar pulak pg klinik di KB 
mujur jupe klinik yang masih bukak

balik hotel--tido mati smp ke pagi

2nd Day

depan pasar siti khadijah

nasi dagang & nasi lemak :))

kedai makan belakang pasar siti khadijah


bangun2 pagi check out
first place adalah pasar siti khadijah
breakfast  & mula aktiviti kurang berfaedah
shopping till death !!
jumlah kerugian di situ sahaja rasanya dalam RM300 
gulp*

as usual,beli aneka jenis kaftan
beli telekung utk aku anak beranak
beli kain batik
beli souvenir sorang-sikit
bagi adik beradik,kawan2 opis

dok disitu x lama
alasan- x nak stuck lama sgt
sbb rancangan mahu ke Pengkalan Kubor
kenapa Pengkalan Kubor x Rantau Panjang?
sbb lohkong tgk google map- pengkalan kubor lebih dekat dr Rantau Panjang
sengal!!

rambang mata tgk barang dagangan, kanak2 dpt mainan sorang satu

ini tempat mama men"sawan" beli pinggan-mangkuk sorang2 -anak2 dok luar sama lohkong

sila "sawan"

sampai Pengkalan Kubor
niat di hati nak beli Toto jer pun
at last Toto kemana..
beli benda lain pulak..

beli pinggan-mangkuk
beli tea set
beli sudu-garpu
beli mainan kanak2
beli cake stand
beli toto ??
yilllek....lgsg x berbeli

lepas tuh garuk kepala..mana plak nak susun dlm en vios nih?
baju-bajan je dah penuh dlm boot
pegi pulak membeli - belah x ingat dunia
sampai kena tax bagai
mongokss!!!
total loss di situ RM390 +

gulp#$%&*@#$
pas nih makan pasir smp hujung bulan 

benci tau!! kena bayar tax !!!!

contoh rakyat msia-marhaen yang dipaksa bayar tax !


patah semula ke bandar KB
sempat masuk kat WAT SIAM 
makkkk aihhhh besar bapak!!

besar weeiii menatang nih !!

ada few area tuh..cuma yang ni aje yang aku sempat masuk
snap gambar- teruskan perjalanan semula ke KB

sampai KB- melilau carik klinik lagik
sbb ain makin teruk plak
tp most of the clinic yang aku pg 
either tutup utk lunch @ doktor xde
sila stress disitu!!

singgah makan dulu..waktu dah dekat pukul3pm
baru memikir mana nak tido malam tuh
pikir punya pikir
pg PCB resort
konon2 nak bagi anak2 tgk pantai ler

smp hotel- rehat2 golek2 
smp pas Asar
sbb dah janji nak jupe kawan baik kat Pengkalan Chepa
sempat makan di Kedai Makan dia
Selera Tok Ku
x tahu pulak nak bagi landmark
konsep dapor terbuka- Selera Tok Ku Pengkala Chepa ..must try !

licin-licau!!

lepak rumah kawan- as usual anak2 telah menjadikan rumah org mcm rumah dia sendiri..sila jangan insap..husna :))

try siakap stim limau
perghhhh terbaik!!

nanti aku tepek direction dulu
kena tanya kawan tuh dulu
takut silap direction pulak :))

dlm klinik abg ipar kawan baikku ini..


pas makan kenyang2
g rumah kawan- lepak2 sampai kul 830pm
sbb nak g klinik abang ipar dia
nak amik ubat utk si ain

balik hotel--pengsan semula smp ke pagi

nanti aku sambung merepek lagik..
tgh pengsan tgk gambar banyak sgt !!

fening!!!
 
 

04 June, 2012

hibernated :-|

Maaf kawan2 kalo menjengah

tuanblog cuti pjg

baru blk cuti2 msia

KL-KB-DUNGUN-KL

khamis lepas


jumaat struggled dgn guest yg penuh smp 3 kereta kat rumah

sabtu bertunggu-tangga UIAM PJ

htr anak sedara masuk asasi

semlm attend wedding dr hujung sini-hujung sana


dlm masa yg sama

ain on-off demam dr selasa lepas

auni plak start demam ,batuk,lelah

stress aku!


Blog pon x terjengah

nak transfer gambar pun x smpt lgk

pg2 nih heret kanak2 g klinik

jupe gp yg plg hampeh selama aku hdp 33 thn nih

nanti aku citer pjg2

last2 ke CASH,BDR PUTERI


nanti aku story pelan2

skrg masa golek2 smbl telek blog org

moga2 dtg mood rajin cpt sikit


:-D


Published with Blogger-droid v2.0.4